Om exakt 2 timmar smäller det!

Tjoooho, nu är det snart dags! För årets Melodifestival 2012. Underbart! Redan nu kan man undra vem som går vidare till final, vem har snyggast outfit, och vad ska Sean Banan hitta på? Jag frågorna är många, liksom vad som ska stå på menyn en kväll som denna. Men det behöver man inte bekymra sig om så mycket, för COOP har i samarbete med matinspiratören Sara Begner tagit fram en hel receptbroschyr med massa läckra rätter inför årets Melodifestival. Jag har fått äran att testa några av recepten i foldern, och kan bara instämma med att det är ett par riktiga höjdarer som absolut skulle fått 10-poängare av juryn ;)  Tycker absolut att ni ska prova, det är traditionella rätter som höjs upp med lite nya smaker. Riktigt, riktigt nice! Imorgon drar jag igång en tävling, där du har möjlighet att vinna COOPs ”Vår middag” BAS för 4 personer. Värde 599 kr. Så titta in imorgon, då lovar jag berätta vad ni som krävs för att bli en lycklig vinnare!
Men tills dess får vi nöja oss med en förhoppningvis?! härlig och färgsprakande första deltävling! Må bästa låt gå vidare… Ha en härlig Melodifestivalskväll!


Parmesanchips
1 dl torkade tranbär
1 dl pistagenötter
4 dl grovtriven parmesanost
Gör så här:
Hacka tranbär och pistagenötter grovt. Blanda dem med osten i en skål. Fördela blandningen på 2 plåtar med bakplåtspapper i 30 högar. Platta ut högarna en aning och sätt in i ugnen cirka 8 minuter.


Dip med rostade fänkålsfrön
4 personer
3 msk fänkålsfrön
2 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
Gör så här:
Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna i 3-4 minuter. Var försiktigt, de bränns lätt. Mortla fröna grovt och blanda dem med creme fraiche och smaka av med salt.


Salamichips
20 st
20 skivor salami
Gör så här: Lägg skivorna på ett bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 200°C i ca 8-10 minuter. Låt svalna tills de är torra och krispiga.

Taco de luxe
4-6 personer
1 kg högrev
2 msk olivolja

1 stor hackad morot
8 hela skalade och hackade scharlottenlökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili
1,5 msk spiskummin
3 msk oxfond
6 dl mörkt öl
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Servering:
10 mediumstora tortillabröd
1 huvud krispsallad, typ roman
250 gr cocktailtomater
1 finhackad rödlök
3 dl gröddfil
1 kruka färsk koriander
 Lägg grönsakerna i grytan med köttet och tillsätt spiskummin, fond, öl, salt och peppar. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka cirka 3 timmar. Finfördela köttet i grytan med en gaffel innan servering. 
Gör så här:
Ta bort ev. senor och skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en het stekpanna. Lägg det åt sidan. Hetta upp stekpannan igen, och stek morot, lök, vitlök och chili i ca 3 min. Lägg grönsakerna i grytan med köttet och tillsätt spiskummin, fond, öl, salt och peppar. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka cirka 3 timmar. Finfördela köttet i grytan med en gaffel innan servering. 
ServeringVärm bröden enligt anvisningen på förpackningen och fyll dem med kött, sallad, tomat, lök och gräddfil. Vira ihop till en strut och toppa med färsk koriander. Ge eventuellt rullen extra stöd med en servett.


Minchokladkaka med polkaströssel
200 gr rumstempererat smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 gr mörk choklad med mintcrisp (Änglamark)
100 gr krossade Mariannekarameller
1 msk smör
2 msk ströbröd
Glasyr: 100 gr mörk choklad med mintcrisp
Garnering: 1 dl krossade polkagrisar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

Dukningen ska man absolut inte glömma bort…den kan höja hela kvällen!

Håll utkik efter den här broschyren i matbutiken, så har ni massa spännande att tillaga inför nästa omgång av Melodifestivalen, och en massa andra kommande tillfällen. Den kommer hänga med länge…jag lovar ;) 6 reaktioner till “Om exakt 2 timmar smäller det!”

  1. Trist att så många (?) matbloggare, som jag följer iallafall, väljer att ge så mycket reklam åt Coop bara för att de fick en matkasse hem med ”schlagermaten”. Samma recept överallt… Och inget som jag äter! 🙂

  2. Hej Linda!
    Det var ju tråkigt att du känner så. Men det finns ju mycket mer recept på bloggen än endast dessa, så jag hoppas du kan finna nåt som du tycker om! Att COOP erbjöd en schlagerkasse tycker jag var ett kul eftersom de hade ett helt koncept med dukningsdetaljer, uppladdningsmusik genom spotifylista och massa härliga recept. Allt för er läsare att kunna ta del av. Kram Gourmetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: