Kunde inte hålla mig längre!

Ja jag vet att det inte är midsommar ännu… men nu gick det inte längre! Det blev Svensk färskpotatis och sill till lunch i helgen! Åh jösses vad gott det är! Jonas höll sig ifrån sillen som vanligt och fick stekt kassler istället. Men det tycktes funka lika bra. Till färsk potatisen ska det absolut vara creme fraiche blandat med lite pressad vitlök till….å gräslök och röd lök förstås! Så höll jag på att glömma sommargurka… som bara är ett måste…  Yammie! 
Här hemma håller vi i färd med att byta leverantör på internet, telefoni och TV, så håll tummarna för att allt kommer gå smärtfritt…om ni inte hör något ifrån mig på ett tag vet ni ju varför ;) Ha en härlig tisdag mina underbara bloggläsare! 


Danielssons 3-löks sås
1 burk creme fraiche
1 klyfta pressad vitlök
Hackad gräslök
Hackad röd lök

Gör så här:
Blanda creme fraiche och vitlöken. Lägg i en skål.
Hacka gräslök och röd lök. Strimla över creme fraichen.

Sommargurka
1 gurka, hyvlas på osthyvel i skivor
2 dl vatten
3-4 kapsyler ättika, gärna Perstorps
3-5 msk socker
Gör så här:
Blanda socker, vatten och ättika. Smaka av tills du tycker det smakar fint och en lagom balans. Jag tar nog ganska mycket socker, men det är ju en smaksak det där. Hyvla gurkan i skivor och blanda med vätskan. Låt stå och dra några minuter, så har du en härlig sommargurka att servera till färskpotatisen och sillen.5 reaktioner till “Kunde inte hålla mig längre!”

  1. Matjessill äter vi året om, så himla gott. Men visst är det något speciellt extra gott när nypotatisarna har anlänt och man kan äta det till. Crème Frache med vitlök är däremot något vi aldrig provat att ha till. Här blir det alltid gräddfil och hackad gräslök.

  2. Ojojoj, nu MÅSTE jag också köpa hem det i veckan! Det är ju sååå gott! Och vi harv faktikst ”fuskat” och tjuvstartat med sill innan midsommar i flera år nu 😉

    Kram på dig!

  3. Jag har inte heller kunnat hålla mig 😉 Så fort det finns svensk färskpotatis, så är lunchen klar!
    En röra liknande Danielssons 3-lökssås gör pappa till bakad potatis på sommaren fast han har i rädisor också. Så himla gott.
    Remsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: