Mors dag tårta!Igår var det ju alla underbara mammornas dag! Själv blev jag uppvaktad och givetvis uppvaktade jag min mamma. Hon hade dagen till ära baka en underbart god tårta, som Alma (mitt brorsbarn) kallade vuxentårta efter att tagit en smakbit. Hon gick vidare på enbart jordgubbarna ska tilläggas. Vi andra hade inga större problem med att den innehöll både kaffe och likör ;)


Fryst vuxentårta med jordgubbar
12 bitar
Tårtbotten:
100 gr hasselnötter
1,5 dl strösocker
4 äggvitor
Kräm:
4 äggulor
3 msk florsocker
1 dl starkt kaffe
3 punchflaskor, godis
3 dl vispgrädde
Garnering: 50 gr mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnene på 200°C. MAl nötterna i mandelkvarn och blanda med sockret.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nöt och sockerblandningen. Kläm fast ett bakplåtåspapper i en löstagbar form, 24 cm i diameter. Bred ut blandningen i formen och grädda i ugnen c 20 min, tills kakan känns torr. Låt kakan kallna. Kräm: Vispa äggulorna och florsockret pösigt och häll över i en kastrull. Tillsätt kaffet och sjud till en fluffig kräm under omrörning.  Tillsätt punchflaskorna och vispa tills chokladen smält. Låt krämen kallna i kylen. Vispa grädden hårt och blanda med den kalla krämen. Lägg nötbotten på ett fat och täck med krämen. Ställ tårtan i frysen ca 4 timmar. Ta ut tårtan och garnera den med mörk choklad och jordgubbar.
Låt den stå framme ca 30 minuter innan servering!

Mörk choklad smälts och spritsat på bakplåstspapper. Ställ i frysen några minuter så det stelnar. Sedan är det bara att garnera tårtan… 5 reaktioner till “Mors dag tårta!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: