Äntligen onsdagspasta!Vad är det som gör att en maträtt kan ta en med storm? Är det den goda smaken, är det stämningen, personerna runt bordet eller kanske dukningen eller den goda drycken som serveras till? Jag tror att det framförallt är smakerna och att man är sugen, men att allt runtomkring göra att det blir det där lilla extra…Vad tror ni? Kvällens onsdagspasta blev iallafall en smakupplevelse utöver det vanliga… Krämigt god sås gjord på 3 olika ostar som serverades med valnötter och ruccula. Jag hittade receptet ur den nya nummret av Elle Mat & Vin, men gjorde om den lite grann…å så här blev Gourmetmorsans onsdagspasta! 


Makalöst god onsdagspasta med 3 sorters ostar!
4 personer
250 gr färsk pasta, gärna pastakuddar fyllda med ost
250 gr Mascarponeost
1 msk vitvinvinäger
salt och svartpeppar
1 dl riven parmesanost
100 gr gorgonzola
1 dl valnötter
Riktligt med ruccula
4 st salsiccakorvar
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Värm mascarponeosten försiktigt, tillsätt gorgonzolaosten och låt allt smälta. Tillsätt vitvinsvinägern. Smaka av med salt och peppar. Stek salsiccakorven och blanda ner den i ostsåsen. Blanda ner pastan och lägg upp på fat. Strö över riven parmesanost, ruccula och valnötter. Ringla lite rapsolja över med smak av rostad vitlök! Toppa med några varv med nymald svartpeppar! 

Nyhet i hyllan och en klart favorit hos mig just nu är Sverigeskafferiets Rapsolja. Rostad vitlök! Går att använda till mycket. Ringla på bröd och rosta, sallader och som ovan på pastarätter etc.3 reaktioner till “Äntligen onsdagspasta!”

  1. Men f…n också att jag äter GI:( Men tror jag ska testa min karaktär och göra detta till familjen UTAN att smaka!?

    Den där oljan måste jag prova, låter så gott!
    Ha en fin torsdag!!
    Kramar Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: