Onsdagspastan blev vinkväll istället!

Som ni vet vid det här laget, har vi som brukligt onsdagspasta hemma. Men förra veckan var det brudarnas vinkväll istället, och det går ju lika bra om inte bättre…. ;) Denna kväll hade Annelie fixat massa god mat iform av grillat, och härligt goda viner till. Gravida och bilburna fick också vin i glaset, men då alkoholfritt som var en nyhet i hyllan. 

Arc-en-Ciel Grenache Syrah (nr 1909) 39 kr. Ett rött vin som passar till buffémat, fågel, gris, och fisk. 

Åh till dessert en mycket god glasstårta med daim och bärspett! Jag är ju som sagt inte någon fan av frysta glasstårtor, tycker oftast att det blir så isiga, men denna fick verkligen full pott… Härligt krämig och god, precis som det ska vara ;) Nu är planeringen i full gång för vad som ska hända när vinbrudarna firar jubileum nästa år! Åsikterna går isär, Barcelona, Rom eller New York… Det fanns vissa starka önskemål om New York, men planerna brukar vara ganska höga för att senare ändå hamna i kära Svedala… Sist blev det Stockholm, vilket verkligen inte var fy skam, med tanke på att ALLA kom iväg och vi hade en lyckad och supermysig helg! Det är väl egentligen inte vart vi åker, utan att vi åker som är huvudsaken. Kanske någon har något bra förslag på ett lyckat resmål, som är lagom en torsdag till söndag, för sju shoppingglada, matintresserade och framförallt drinksugna brudar? ;)


Ikväll blir det iallafall onsdagspasta här hemma, så håll utkik så för ikväll blir det pasta med krämig god ost och salsicca korv….Jag lääääängtar redan!  Yammie!


Glasstårta a la Glimmergatan
ca 8 personer


6 äggulor
1 dl socker
5 dl grädde, vispas hårt


Vispa äggulorna och sockret.
Vispa grädden i annan bunke, hårt. 
Blanda grädden med äggsmeten och blanda ner hackad choklad ex. toblerone eller Daim.
Häll upp i form med löstagbar botten.
In i frysen i minst 5 timmar.
Servera med frukt eller bär! 

5 reaktioner till “Onsdagspastan blev vinkväll istället!”

  1. Lyon! Tror man kan flyga dit ganska billigt, lagom stor stad med moderna shoppingstråk och mysiga gamla stan. Vi var där endast en kort tripp för några år sedan när vi bilade igenom. Skulle gärna åka tillbaka….
    Rött alkoholfritt har jag inte testat. Känns väldigt saftigt…

  2. Är avis på era vinkvällar/tjejkvällar. Så mysigt! Maten ser ju dessutom jättegod ut.
    Håller med om det alkoholfriavinet. Vitt mousserat är godast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: