Gourmetmorsans kycklingburgare!

Söndag! 
Den nya lekstugan står fint placerad i trädgården och det första avsnittet av Solsidan är just avklarat. Ni som såg, vad tyckte ni? Själv känns det just nu som om man själv fått de där lössen…;) Jösses vad det började klia när man såg programmet. Tycker det är sååå otroligt äckligt med löss…ryser i hela kroppen… Urk! 

Sedan en tid tillbaka har jag gått och grunnat på den här bloggen. Som många av er förstått är det inte alltid lätt att få till dygnets alla timmar, så framöver blir det inte lika många blogginlägg som ni är vana vid. Jag trappar ner helt enkelt!Men vill absolut inte stänga ner helt och hållet, utan kommer titta in ”några” gånger i veckan, för att ge er mina bästa recept för veckan… Åh kanske längre fram, kunna ge lite mer… men just nu får ni hålla till godo med ett par gånger i veckan.
Jag hoppas ni har överseende med detta. Men för att verkligen veta vad ni läsare tycker och vad ni mest av allt tycker är roligt att läsa om och typ av recept ni efterfrågar, få ni gärna lämna ett litet avtryck, så ska jag se vad jag kan bidra med framöver!  

Idag ger jag er mina underbara kycklingburgare, som har hängt med mig länge, fast som jag aldrig har nämnt här på bloggen… Nu tycker jag det är hög tid att ni också får ta del av dessa underbara godbitar.♥ En stor härlig söndagskram till er alla!Gourmetmorsans Kycklingburgare
4 personer
4 kycklingfiléer
1 kruka färsk basilika
1 ägg
1 paket fetaost
1 liten bit riven parmesanost
1 röd chili, finhackad
salt och peppar
Gör så här:
Lägg alla ingredienserna i en matberedare. Kör tills det är en jämn smet. Salta och peppra. Forma till biffar (4-6 stycken, beroende på hur stora man önskar) och stek några minuter på var sida, tills de är genomstekta. 

Mangodressing
1 burk creme fraiche
1/2-1 dl mango chutney
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Gör så här:
Blanda creme fraiche, mango chutney och en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Gör dressingen en stund innan, så den får stå och dra sig lite.

Servera kycklingburgaren i surdegsbröd alt. hamburgebröd och med sallad, tomat, rödlök och mango dressing och klyftpotatis. 


9 kommentarer Lägg till din

 1. Sofia skriver:

  Mums jag älskar hamburgare i alla former så gott kram Sofia

 2. Anonym skriver:

  Hej!
  Läser alltid din blogg och har lagat massor av dina recept men aldrig skrivit tidigare. Det är alltid din din blogg jag vänder mig när jag inte har någon inspiration vad gäller matlagning och än så länge har jag inte blivit besviken. Förstår att bloggandet tar mycket tid men är väldigt glad att du tar dig den tiden. Och med tanke på hur många recept det finns att välja mellan så finns det gott om inspiration även om inläggen inte kommer lika ofta framöver.
  Kram Susanne

 3. Anonym skriver:

  Jag har följt din blogg länge men inte skrivit någon kommentar förrut.
  Du har väldigt bra recept i din blogg, helt i min smak och det jag vill att du fortsätter med är speciellt onsdagspastan, har fått fler favoriter där.

  Hälsn Lotta

 4. Anonym skriver:

  Hej, och tack för en superinspirerande blogg! Jag har följt dig i många år men aldrig kommenterat och blir lite ledsen då du ska trappa ner! Har lagat hur många recept som helst från din blogg och jag blir alltid sååå nöjd med resultatet! Jag älskar mixen mellan både vardags- och festmat och vill att du fortsätter precis som du alltid har gjort. Du behöver inte ändra på något och jag känner inte att jag saknar något!

  Som sagt tack för en superblogg och jag hoppas att du fortsätter inspirera mig och mitt matintresse i många år framöver!

  – Malin

 5. Anonym skriver:

  …och dessa kycklingburgare åker direkt upp på nästa veckas matsedel. Ser supersmarriga ut 🙂

  – Malin

 6. Nova skriver:

  Jag har aldrig fattat att du hunnit med så mycket som du gjort här på bloggen! 🙂 Njut av livet och blogga när du hinner, det finns massor av goda recept här att gå igenom…
  Stor kram! Fia

 7. Anna skriver:

  Allt jag har lagat från dig har varit gott, lättlagat och fint! Det har uppskattats av alla (ålder: 38, 35, 7 och 4) i familjen. Sandkullens lax äter vi varannan vecka, och den godaste rabarberkakan bakar vi ofta! Jag förstår att tiden inte räcker men tack tack tack!!! för allt du gjort hittills!

 8. Anonym skriver:

  Dina kycklingburgare var fantastiskt goda, supergott!

 9. Anonym skriver:

  Jag hoppas du fortsätter! Har hittat massor av favoritrecept på din blogg – så jag blir jätteglad om du fortsätter som förut, även om det blir mindre ofta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s