Happy Valentines day med Hallonpannacotta!Hur har ni det där ute i snöiga Sverige?  Här är det bara fin fint… och mer snö ska det ju komma. Så än blir det inte vår, även fast jag börjar längta rätt så rejält nu!  Tänkte starta denna veckan med att försöka vara lite nyttigare och lite LCHF-tänk. Vi får väl se hur det slutar… för redan ikväll kunde jag inte låta bli hallonpannacottan som jag gjort. Och jag fick stillat mitt sötbegär ganska rejält… så den fick absolut tummen upp! Rosafärgad och med chokladhjärtan å allt! Visst ser den smarrig ut? 
Så kila ut i köket och släng ihop en omgång. Perfekt att ta fram till morgondagens Alla Hjärtans dag!


Ikväll kl 23.00 sänder Kvällsöppet i  TV4 en debatt som ska handla om just LCHF-dieten. Frågan är om det är hälsofarligt och kan leda till allvarliga sjukdomar. Eftersom det är på tok för sent för mig att hålla mig vaken, måste jag se till att sätta på REC, för det är helt klart intressant. Vad anser du om denna kost? Har du testat? Resultat? Let me know! 


Hallonpannacotta
4 stora glas  eller 6 små


3 dl grädde
1,5 gelantinblad
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk socker
130 gr mixade hallon
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Värm grädden, sockret, vaniljpulvret och låt koka försiktigt i 5 minuter. Krama ur gelantinbladet och tillsätt i den varma gräddblandningen. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt de mixade hallonen. Fördela blandningen i 4 glas och låt stå i kylskåpet minst 3 timmar före servering. Garnera med chokladhjärtan och hallon eller jordgubbe. 

5 reaktioner till “Happy Valentines day med Hallonpannacotta!”

  1. Såg lite av Kvällsöppet. Lite sent för mig med… Är inte speciellt förtjust i någon diet. Tror inte på att utesluta en massa. Allsidig kost och motion är det som gäller. Det finns inga genvägar.

    Har just förberett en hallonpannacotta till mig och sambon i kväll:)

  2. LCHF funkar garanterat. Tror dock inte det är lämpligt för barn. De behöver nog sina kolhydrater. Själv har jag klippt 8,2 kg med LCHF sedan den 2/1 2012. Så visst har det effekt. Iof med en kombination av motion.

  3. Hittade hit via google när jag sökte på hallonpannacotta och din såg fantastiskt god ut! Ska testa ditt recept och är den lika god som den ser ut så blir det desserten på vårt stundande bröllop! =)

    Nog kan man göra den någon dag i förväg?

    Mvh Tessan (som med all säkerhet kommer kika tillbaka i detta matparadis 😉 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: