En fullträff till onsdagspastan – Italienska canneloniTrots att mannen var bortrest kände jag ändå suget på att göra en god onsdagspasta. Åh vilken onsdagspasta det blev… vilken otur för herr j skulle man kunna säga ;). Men det blir ju en anledning till att göra den ganska snart igen. För det blev en riktig fullträff! Inspirationen kom från Helena på Bara en kaka till som gjorde canneloni för några dagar sedan. Jag gjorde om lite, la till och drog ifrån och så använde jag färska lasagneplattor istället. Tycker det blir mycket bättre och absolut inte lika söligt ;) Men det väljer man ju själv vad man vill använda sig av. Så här slutade mitt recept!


Italienska Canneloni 
4 personer
Fyllning till färska lasagneplattor
1 pkt Philadelphiaost á 200 g naturell
1 burk créme fraiche á 2 dl
1 stor näve hackad ruccula
en halv kruka basilika (kanske lite mer)
ca 10 skivor parmaskinka, strimlade
grovmalen svartpeppar
flingsalt

6 lasagneplattor som delas på mitten

Blanda basilikablad med ruccula, strimlad parmaskinka och de övriga ingredienserna. Lägg i en skål och förvara i kylen.

Tomatsås
2 pkt krossade tomater, gärna Mutti
2 vitlöksklyftor
en halv kruka basilika
2 msk balsamvinäger
grovmalen svartpeppar
flingsalt
socker
———-
en stor näve riven parmesanost
ca 1,5 dl grädde

Pressa vitlöksklyftorna och fräs i en kastrull i lite smör eller olivolja. Tillsätt övriga ingredienser (utom parmesan och grädde, de ska vara på toppen av cannelonigratängen sedan) och låt tomatsåsen koka i ca 20 min.

Häll tomatsåsen i botten på en rejäl ugnsform. Placera de fyllda färska lasagneplattorna ovanpå tomatsåsen och avsluta med att strö över riven parmesanost och ringla lite grädde över det. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20-25 min på 225C tills osten har fått en fin yta. Servera till en sallad och absolut ett gott glas rött vin! Det är lyx det ;)Fyllningen klickas på färska lasagneplattor innan de rullas ihop.

8 reaktioner till “En fullträff till onsdagspastan – Italienska canneloni”

  1. Fast baslika i tomatsåsen är lite slöseri med en fin råvara, då basilika är extremt värmekänsligt. Bättre i så fall att strö basilika över den helt färdiga rätten. Bara ett tips =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: