Kräftsoppa för dig och din hjärtevän!Så har vi snart kommit till den där magiska kvällen då romantiken ska spira och man ska njuta av en god middag på tu man hand. Jag syftar ju givetvis på Alla hjärtans dag! Kanske en middag på hemmaplan eller rent av utbjuden på restaurang. Alltför ofta handlar det om kärleken par emellan, men lika viktigt tycker jag det är att visa sin omtänksamhet till sina nära och kära också. Kanske farmor ska får det där kortet man tog i somras med några enkla rader hur mycket hon betyder, eller vännen som alltid ställer upp i vått och torrt, eller ge mamma och pappa en härlig överraskningsmiddag! Ja listan kan man ju göra hur lång som helst, men jag tror i alla fall att det är viktigt att visa varandra uppskattning, och det behöver inte vara så värst avancerat. Ett par vänliga ord, eller en kram kan räcka långt!  Så ge dig i kast med att överraska åtminstone en person som du tycker förtjänar lite extra uppskattning eller bjud på ett leende nästa gång du möter någon på gatan. Det kostar så lite men kan betyda så mycket  ;)
Har du funderingar på att bjuda någon på nåt gott kan jag varmt rekommendera en härlig kräftsoppa med tillhörande smördegshjärta! Kan lova att den värmer ända in i själen och gör så man smälter.  
Jag önskar er alla en mysig Alla Hjärtans Dag 
Havskräftssoppa med smördegshjärtan
10 st havskräftor
1 l fiskbuljong
6 cl matolja
4 dl vispgrädde
2 msk smör
4 cl konjak
2 cl madeira
0.5 msk tomatpuré
2 st schalottenlök, hackad
1 tsk paprikapulver
1 tsk maizenaredning, utrört med 2 tsk vatten
Salt och peppar, efter smak

Gör så här:

Rensa kräftorna bryt av stjärtarna och ta ur tarmen.
Krossa skalen, fräs lök och kräftskal i olja, tillsätt tomatpuré, paprikapulver och häll över buljongen låt koka i 20-25 min.
Spara kloköttet och stjärtarna till garnering.
Sila av och tillsätt grädde och blanka med smör, koka ihop tills 2/3 återstår.
Tillsätt konjak, madeira, maizenaredning samt salt och peppar.
Smördegshjärtan
Ta fryst eller färsk smördeg och använd hjärtformade pepparkaksmått och tryck ut smördegen med. Lägg på bakplåtspapper och pensla med ägg. Strö över sesamfrön och in i ugnen på 225°C i 5-10 minuter, tills de fått fin färg. Njut till den varma soppan!


Smördegshjärtan 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: