Asiatiska revben!Då var det onsdag igen, och dags för onsdagspasta ikväll. Men innan dess måste jag bara tipsa om en ny favorit till mina asiatiska rätter….Yahoooo!
Jag måste ha kommit in i något asiatiskt stimm tror jag.. och det maträtter jag lagat har verkligen blivit hur lyckade som helst…detta kommer jag klart att göra om MASSA gånger, men med tunna revben så smaken kommer igenom. Ska även prova de på kycklingfilé, för jag tror att det är ett vinnande koncept/recept även på det ;)


Asiatiska revben
2 personer
1 kg revben
200 gr nudlar
2 salladslökar
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
400 gr haricots verts
2 msk rapsolja
salt
Sås:
2 dl japansk soja
1 dl ananansjuice
1 dl honung
1 dl farinsocker
1 dl hoisinsås
1 dl ketchup
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 20 min eller tills såsen tjocknar. Lägg reven i en ugnsäker form och pensla på med såsen. Griljera reven i mitten på ugnen i 30-40 min. Vänd dem efter halva tiden. Tjockleken på reven påverkar grilltiden, så håll dem under uppsikt. Spara såsen som är kvar. Koka nudlar enligt förpackningen. Häll därefter av vattnet. Skiva salladslöken, och skär vitlöken i tunna skivor. Kärna och finhacka chilin. Värm olja i woken, och lägg ner chilin, vitlöken och stek tills de fått fin färg. Tillsätt haricots verts och woka ytterligare några minuter. Salta. Ta upp. Koka upp såsen på nytt och blanda den med nudlarna i pannan efter smak. Rör om tills allt är varmt. Fördela på tallrikar och toppa med harocots verts och salladslöken. Dela reven och servera dem toppade på nudlarna…

4 reaktioner till “Asiatiska revben!”

  1. Låter supersmaskigt!! GIllar kyckling bättre än revben så kan nog tänka mig att testa det!! Gillar oxå asiatiskt. Kanske fredagsmiddan är bestämd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: