Sjömansgryta, så gott!

Ibland är husmanskost bara det bästa. Idag blev jag så sugen på sjömansbiff, och kommer ihåg när man var liten och detta stod på bordet till inlagd gurka. Jag minns också att jag och brorsan åt som bara sjutton. Idag vid matbordet var brorsan utbytt mot min far, men samma upplevelse upprepades…vi åt som sjutton både han och jag å så lillgrabben, som troligtvis satte det överst på listan över bästa rätten hittills ;)


Sjömansbiff
4 personer
500 gr nötkött typ sjömansbiff alt. lövbiff
1 kg potatis
2 gula lökar
1 tsk torkad timjan
1 flaska mörk öl 33 cl.
2 dl vatten
1,5 msk kalvfond eller oxfond
1 dl hackad persilja
smör
salt och peppar
Gör så här:
Skala potatisen och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Bryn löken, gyllenbrun. Ta upp löken, och stek köttet på båda sidor. 
Varva potatis, lök och kött i en gryta. Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Blanda vatten med fonden, och häll över blandningen. Häll också på ölen. Låt det småkoka under lock i 45-60 min eller tills köttet känns mört och potatisen mjuka. Servera direkt ut grytan och garnera med hackad persilja!

5 reaktioner till “Sjömansgryta, så gott!”

  1. Snubblade in på din blogg nær jag googlade efter lite recept och måste sæga WOW! Goda recept, underbara bilder och roliga små texter. Sedan ær det ju ænnu bættre att få tips om sin hemstad också, æven om jag nu inte bor dær længre. Hær kommer jag titta førbi många gånger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: