Pulled Chicken!

Ja, nu var det testat! Pulled Chicken. Frågan var innan vilket som är bäst, Pulled Pork eller Pulled Chicken? För oss var det ganska enkelt svar… Pulled Pork. Fast Pulled Chicken var absolut inget fel på och smaken var toppen. Men jag gillar när köttet blir så där mört så det bara faller isär… Det gjorde kycklings också fast inte alls på samma sätt som köttet gör. Men det var lika enkel om inte ännu enklare att tillaga… krävdes ju max 2,5 timme i ugnen. Sedan färdigt! Så testa, du kommer inte bi besviken. Nej, nu ska jag slänga mig i soffan och kolla in hur det går för våra handbollsgrabbar som idag möter Polen. Hur tror ni det går?

♥ Heja SverigePulled Chicken
4 personer
900 gr kycklingfilé
3 dl barbecuesås
Paprikspulver
1 st gul lök
Olja
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 140 grader. Dela filéerna i bitar och krydda med salt, peppar och paprika pulver. Hacka löken, och blanda samman allt med barbecuesåsen. Lägg allt i en ugnsfast form med lock.  In i ugnen i 2,5 timma. Voila! Färdigt att servera! (Kanske behöver repa filéerna lite så de faller isär)

Servera med tortillabröd och sallad, tomat, gurka, röd lök, avocado, majs, eller vad man nu önskar till. Gott med en vitlöksås.

Vitlöksås

1 burk creme fraiche
1-2 klyftor pressad vitlök
Salt och peppar
Blanda samman allt och låt stå och dra i en 30 minuter innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: