Mascarponetårta med passionsfrukt!

Vi kickar igång denna veckan med en smarrig dessert som många frågat efter.
Den här blev vi bjuda på hos Pierre och Åsa på nyårsafton och den var otroligt god. 
Blandningen med choklad och frukt kan ju kanppast gå fel, eller hur?
Nej, nu blir det till att jobba några timmar, innan det blir hem och ta hand om lilltjejen. Har ännu en spännande vecka framför mig på jobbet. Mer om det lite senare… Veckan som gick hade vi ju tjejkväll på jobbet, och det kom 500 brudar! Wow! Helt fantastiskt kul! God mat och dryck, mingel och skönt gung och modeshow bjöds alla gästerna på. Vill ni titta mer på denna kvällen, kan ni se bilder här! Nu är det dags att bege sig till jobbet! 

♥ Härlig måndag på er! Mascarponetårta med passionsfrukt
10 personer

150 gr digestivekex
50 gr smält smör
50 gr hackad mörk choklad
9 gelantinblad
1  1/4 dl strösocker
2 äggulor
2,5 dl mascarponeost (250 gr)
4 dl vispad grädde
0,5 dl kahlualikör
4 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsjuice

Gör så här:
Tårtbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och smula digestivekexen. Smält chokladen över vattenbad. Blanda de smulade digestivekexen, smält smör och smält choklad. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna helt.
Mascrposnekrämen: Lägg 6 st gelantinblad i kallt vatten. Krama ut bladen och smält dem på svag värme. Låt svalna. Vispa grädden hårt. Vispa socker och gulor pösigt. Blanda ner Kahluan och mascarponen. Vispa ner gelatinet och vänd sist ner den vispade grädden. Fyll formen. Ställ att stelna i kylen.
Passionsfruktsgelé: Lägg 3 st gelantinblad i kallt vatten. Krama ut bladen och smält dem på svag värme. Låt svalna. Gröp ut passionsfrukterna i en skål och tillsätt 2 dl passionsfruktsjuice. Tillsätt det avsvalnade gelatinet under omkörning. Häll gelén ovanpå mascarponetårtan.Ställ att stelna i kylen.
En tanke på “Mascarponetårta med passionsfrukt!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: