Utflyktsmål – Hallongården i Trelleborg

Vad sägs om hallon i mängder och smaskiga bakverk? Detta fick vi bli varse om på Hallongården -ett riktigt smultronställe på skånska söderslätten. Här odlades det massa hallon, men också sparris, krusbär, blåbär och andra svenska bär. En mysig gårdsbutik och Halloncafé med massa gott att fika på! Det enda problemet var att  det var så rackarns svårt att välja, så vi gjorde som vi alltid gör när vi är ute på våra utflyktsmål… en av varje och alla åt av alla faten. Det är ett bra alternativ när man vill testa allt ;)  Ni som läst bloggen ett tag märker att jag tycker det är roligt med utflykter…gärna i kombo med mat ;)   Tidigare har jag nämnt Tomatens hus i Landskrona och Äppelgården utanför Falkenberg, som jag tycker absolut är väl värda ett besök, liksom nu också Hallongården. Jag har länge funderat på att sätta hallonbuskar men inte kommit till skott, men nu äntligen…Fick med oss 2 hallonbuskar hem, som kan ge skörd redan nu i höst. Så håll tummarna för att det blir lite bär ;) Om inte annat känns det som jag sett till att överleva detta året med en massa hallon i frysen… man kan ju inte låta bli att köpa på sig ett litet (läs större) lager ;) Det bli lite som går direkt i frysen, men också härlig hallonsylt, som det är fler i familjen som verkar tycka om…så den bli inte särskilt långlivad! Men mat är ju till för att ätas upp, eller hur?
Hallonmojlito är ju verkligen inte fel det heller. Den drinken hittar ni här!

Så har ni vägarna förbi eller behöver ett utflyktsmål kan jag varmt rekommendera detta mysiga och härliga ställe!

Tips gärna om fler härliga och mysigs utflyktsmål!

♥ På återseende
Hallonbröd har jag aldrig tidigare provat, men sååååå gott! Hallonsmak med sälta… yammie!

 I butiken fanns med sylt, marmelad, saft och massa annat gott att köpa…

…likaså i cafeét.

En reaktion på ”Utflyktsmål – Hallongården i Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s