Grillning mellan skurarna!

Det är verkligen inte särskilt upplyftande väder vi har, så här de första dagarna av semestern. Vet inte om det är bra eller dåligt faktiskt? Vi är så trötta så vi vet varken ut eller in, men vädret gör ju inte det hela bättre. Eller är det så att vi behöver varva ner lite granna också? Ja hur som helst… grillningen råder inte vädret över iallafall. Det går att få till en grillkväll trots mörka moln och skurar som dyker upp från ingenstans. Igår var familjen Hägerström på besök och de blev lite smarriga ribs med div. olika tillbehör. 2 oliks sorters ribs. Ribs med barbequesås hittar ni här! Den andra sorten var med whiskeybarbequesås. De fick bäst omdömen av juryn ;)Sedan blev det massa annat smarrigt som ananassalsa, sallad, potatisstavar, coleslaw, grillad majs och vattenmelon.
Hos Victoria på Matplatsen, såg jag baconlindade korvbröd med ostfyllning, som jag blev så spänd på att testa! Så dessa fick det bli som tilltugg till drinken. Det var smarriga måste jag säga! 
Nej, nu kallar bädden, tänkte krypa ner tidigt, så man möjligtvis känner sig lite mer utvilad imorgon! 


♥ Tjingeling
Whiskey ribs
4-6 personer
1,5 kg tunna revben
3 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
0,5 dl whiskey
2 msk ketchup
2 msk cane syrup (rörsockersirap)
1 msk riven ingefära
1 msk rödvinsvinäger
1 msk paprikapulver
1,5 tsk salt
Gör så här:
Skala och hacka vitlöken. Blanda olivolja, vitlök, whiskey, ketchup, sirap, vinäger, ingefära och paprikapulver. Koka upp marinaden och låt den tjockna något. Lägg ribsen på en plåt, och pensla den marinaden. Spara lite till senare. In i ugnen på 150°C i ca 1,5 timma. När det är 10 minuter kvar, ta och pensla med resterande. Håll koll på ugnen så ribsen inte bränns. Sedan är det bara att servera! 


   

Perfekt drinktilltugg!
Fyll korvbröd med en strimma av valfri mjukost, jag använde Chorizosmak. Linda bacon runt. 2 skivor/korvbröd.
Gratinera därefter i ugnen på 200-225°C i 20 min. Håll utskick, beror på ugn. Dessa fick kanske lite för mycket färg, men det kan gå så när det är lite andra saker som kallar om man inte satt på timer ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s