Kyckling i påsk med otroligt god sallad!

Hur många av er sitter fastbänkade framför ”Let´s dance” denna Långfredag? …och vem åker ut tror ni? Själva har vi äntligen fått ner båda småttingarna i bädden, och njuter av ett glas rött i soffan framför just ”Let´s dance”! Ute står regnet som spö i backen, så det är riktigt härligt att höra regnet smattra mot rutan. Ikväll gjorde vi en riktigt god och härlig rätt, som kommer göras flera gånger om. Perfekt för sommarens grillkvällar, där man kan lägga kycklingen på grillen om man så önskar. Men potatissalladen med cider, bladspenat och rödlök…jag säger bara…. Yabadabadooooo! Vilken fullträff! :)  Do it!


Tycker allt att ni har varit lite dåliga med era kommentarer på sista tiden. Vet att det är många som läser! Så nu har ni all chans att göra ett litet avtryck… jag börjar genom att önska alla läsare en härlig och GLAD PÅSK  Kram 


Kycklingfilé med ciderpotatissallad 
4 personer
4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
2 msk sesamfrön
Olja till stekning
salt och peppar
Potatissallad:
10-12 potatisar
ca 1,5 dl torr Astrakan
1 dl majonäs
1 dl gräddfil eller creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk italiensk salladskrydda
150 gr färsk spenat
1 rödlök
0,5 dl hackad valnötter
1 dl hackade färska örter (typ baslika, gräslök, dill)
Gör så här:
Vänd kycklingen i mjöl och sesamblandningen. Salta och peppra och stek dem i olja tills de blir genomstekta.
Potatissalladen: Skala potatisen och dela den i mindre bitar och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet, och häll på cidern och låt stå en stund.
Blanda ihop majonäsen, gräddfilen, dijonsenap och kryddorna, och smaka av och blanda den med potatisblandningen. Dela spenatbladen grovt, skiva rödlöken tunt och hacka valnötterna grovt. Blanda ihop allting utom valnötterna, några enkla varv. Toppa med valnötterna. Servera med kycklingen. Som dryck kan jag varmt rekommendera nyheten från Kivik, som lanserat en torr cider. Tycker absolut ni ska testa dessa för det är en torr cider som absolut inte är söt, och passar perfekt till mat. Säljs i livsmedelsbutikerna och kostar ca 15.90:-/50 cl flaska.

7 reaktioner till “Kyckling i påsk med otroligt god sallad!”

 1. Mmm det här lät riktigt smarrigt!! Kul med torr cider, mycket godare än den söta tycker jag.
  Glad Påsk till dig och familjen!
  Hälsningar från sommelier Emelie.

 2. Mm, dålig på att kommentera emellanåt men lagade Cantadoukycklingen härom kvällen 🙂 Gott!
  Jag är inte jättförtjust i krämiga potatissallader utan vill ha de där med vinägrette, men den här lät ganska god. Fast det blir inte den cidern när jag provar – det blir cider från hemmaplan, från Sövde Musteri 🙂
  Ha en riktigt Glad Påsk!
  Kram Suz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: