Wow… vilken onsdagspasta det blev!

 –Blir onsdagspastan med lövbiff, sa mannen här hemma lite halvt skeptiskt. -Ja svarade jag, väl medveten om att han oftast tycker att lövbiff kan bli lite segt att tugga och inte riktigt är hans grej. Men jösses vad han bedrog sig. Det här var verkligen en rätt som hamnade på favvo-listan… Gudagott! do it bums! Han till och med lovordade lövbiffen att den var inte alls seg. Rätten är tagen ut kokboken ”Husmorsorna”, och har ni inte den i era ägor rekommenderar jag den starkt. En ”skitkul kokbok” att läsa och med otroligt enkla och lätta recept. Perfekt för familjen och vardagen. Till den här pastarätten testade vi ett vin som jag fick nu när jag fyllde år. Skulle passa perfekt till nötkött, vilket var en riktig fullträff! Ytterligare en favorit! Jag är fullt medveten om att det här inlägget haglar med positiva kommentarer, och ni undrar säkert om det inte finns nåt negativt. Men jag måste säga: NEJ denna onsdag. För det var en av de bättre onsdags-pasta-rätterna på länge…;) Tack Gith, för ett fantastiskt gott vin som föll Gourmetmorsan i smaken. Du vet minsann vad jag tycker om ;) 


Gudfaderns pasta
4 personer
Valfri pasta
400 gr lövbiff i strimlor
Smör till stekning
1 st finhackad lök
2 st pressade vitlöksklyftor
250 gr champinjoner
5 msk tomatpure
5 dl grädde
1,5 msk Grand Marnier
salt och nymald svarpeppar
1 st tjejnäve persilja
2 st grabbnävar riven parmesan
Gör så här: 
Koka pastan enligt förpackningen.
Strimla köttet och stek det så det får fin färg. Lägg i en skål vid sidan om.
Stek löken, vitlöken och champinjonerna. Tillsätt tomatpurén och grädden. Krydda med salt och peppar. Kanske lite till… Låt småputtra i 5 minuter innan köttet läggs i. Låt puttra ett tag till. Rör sedan ner den kokta pastan. Strö över persilja och parmesan… och hugg in på ljuvlig pasta! Allt i en härligt blandning. Var inte rädd för att krydda!Puteus Salice Salentino 87 kr/flaskan.
Ett riktigt, riktigt gott vin med mycket smak! Så kommer vi då till det här med att ”skava” som mannen här hemma kallar det. Det innebär att man egentligen är så mätt, att man inte orkar mer. Men det var så rackarns gott och man inte kan motstå att ta lite till… Så bra var det att både herr O och jag ”skavde” lite grann… Det är allt ett gott betyg ;)

9 reaktioner till “Wow… vilken onsdagspasta det blev!”

 1. Oj vad gott det såg ut! Måste testas i helgen!

  Kika gärna in på min blogg om du gillar choklad, skriver just nu om världens nyttigaste choklad – XOCAI.

  Mvh
  Kitty

 2. Blev en lördaglunchpasta hos oss. Jättegod! Snabbt och enkelt att fixa till innan maken skulle iväg och jobba. Tack för återigen ett trevligt recept. Har provat mycket, kommenterat sällan. Kompenserar genom att maila ett fisksopperecept till dig som jag tror du kan gilla.
  Hälsn Catrin J

 3. Detta känns som fredagens rätt! Men vad kan man ersätta Grand marnier med? Någon annan likör?
  /Linda

 4. Hej Linda!
  Grand Marnier är en fruktig likör, som du kan byta ut mot liknande. Funkar säker med Cointreau… annars går det att utesluta helt oxå! Lycka till! Kram Gouremtmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: