Fredagsmys med grill!

Fredagsmys på bortaplan! Det gillar vi ;)  Lite norrut, i ett litet fiskeläger hos makarna Svahn och deras tre underbara små grabbar, serverades det 3-rätters middag som smakade ljuvligt! Redan när vi närmade oss adressen luktade det grillning. Vem kunde tro att det var Mr Svahn som dragit igång grillen denna blåsig fredagsafton. Ack vad vi bedrog oss. Men vilken fullträff! Man borde verkligen dra fram den där grillen lite oftare, under vintersäsongen för det är så otroligt gott! Kanske för att den inte tänds i tid och otid, som på sommaren. Till förrätt var det en knaprig bruschetta som smälte i munnen…Sedan grillad ryggbiff med två olika såser, bakad potatis och sallad. Åh som avslutning lakritsparfait… Jag behöver knappast sammanfatta att de var en härlig och mysig fredagskväll…Tack Gith och Fredrik!    

Lakritsparfait

4-6 portioner
10 karameller turkisk peppar
4 äggulor
1 tsk lakritspulver(typ Hockeypulver)
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
Gör så här: Krossa hälften av karamellerna fint i mortel och resten grovt. Rör ihop dem med äggulor, lakritspulver och florsocker. Vispa grädden och vänd ner. Häll smeten i form, ca 1 liter. Frys 4-5 timmar.Doppa formen i  varmt vatten och stjälp upp på ett fat. Låt stå i kylen ca 15 minuter innan servering. 
Servera med hallon! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: