Pastadagar i Malmö!

Minisemester i Malmö, det e grejer det! Jag har ju inte någon direkt sommarsemester inplanerad i år. Men några dagar fick det allt bli, å vi lyckades faktiskt pricka in några dagar med mestadels fint väder! Inget särskilt inplanerat för 3 dagar i denna underbara stad , utan vi har mest bara strosa runt, ätit gott och bara njutit! Förutom att lillgrabben åkte på förkylning, som sedan nu också smittat mig, så här hemma snörvlas det för fullt och pappersnäsdukarna yr runt! Men tillbaka till vår Malmövistelse! Det blev massa god mat och framförallt mycket pasta …men det passar ju mig perfekt med massa inspiration för kommande onsdags-pasta-kvällar ;)  När vi besökt Malmö tidigare, har vi nästintill alltid hamnat på ett italienskt ställe som heter Vespa. Finns både i centrum och ute vid Västra hamnen. Denna gången blev det också ett eller faktiskt två besök! Detta måste ni bara besöka ifall ni gillar italiensk mat! Här serveras ljuvlig pasta, och det snålas minsann inte med parmesanen… I like;)   Nedan följer lite restaurangtips som vi gillar och rena rama matkavalkaden!

Pasta med gorgonzola  och massa parmesan! Yammie!

Västra hamnen, med massa schyssta byggnader, husbåtar och lägenheter! Tänk om vi kunde fått till nåt liknande här i Varberg! Det hade vart nåt! Jag hade flyttat dit bums!

Rigatoni alla cacciatora

Färsk rigatoni (pastarör) i en krämig svampsås, gjord på Karl-Johan svamp och het salami från Calabrien, toppad med färskriven parmesanost, gourmèsalt, grovmalen svartpeppar och färsk persilja. Den här rätten ska jag absolut se om jag kan få till här hemma. Lovar att återkomma om jag lyckas ;) 








Prosciutto pizza på Vespa! 
Husets tomatsås, mozzarellaost, svarta oliver, parmaskinka, marinerade soltorkade tomater och färsk basilika

Våran favorit! La Roche vid lilla torg som serverar underbar Tapas! Denna restaurang bör man absolut inte missa!

Fyllde tallriken med massa gott så som vitlöksbröd, oliver, Chorizokorv brässerad i vittvin, Parmaskinka inlindad i getostkräm, tomatsallad, kycklingspett, ostar, aoila och massa annat gott! Bara att frossa!

Flaska Cava…satt fin fint till Tapasen upplyste de som drack detta goda vin. Själv fick jag hålla mig till läsk, det närmaste jag kunde komma mousserat 

;) Cava-Torre Tallada Brut…

Moosehead vid Lilla Torg har de en blandning av Thai och grill. Lite märkligt kan tyckas, men det funkade! 

Thairätt på ryggbiff med cashewnötter, paprika och så oystersås. Stora portioner, så man går absolut inte hungrig därifrån! 

Mustälskaren hade vi med oss! 

















…..å glassälskaren oxå förstås! Vincent gick loss på allas våra glassar, tror han hade beställt in världens buffé… Ja, vissa skäms inte alls ;)  I västra Hamnen ligger ett mysigt café som serverar världens godaste italienska glass… Tror jag ska se om jag kan komma över något bra recept på just italiensk glass…nästan värt ett inköp av en glassmaskin, om det funkar förstås. Någon som har erfarenhet?
Café Bar Italia rekommenderas skarp om ni besöker Malmö!

 Ribersborgsstranden även kallad Ribban har Malmö sin badstrand, med flera bryggor och härlig sandstrand. Ribban får ibland benämningen Malmös Copacabana.  Längs hela området går en cykel- och gångbana utmed hela stranden från Västra Hamnen bort till Limhamn och bron till Köpenhamn. Fantastiskt att bara strosa vid!




Nej, nu är det snart dags att bänka sig framför TV och kolla in vad Mat-Tina ska hitta på i sitt nya program ”Tinas sommarkök”. Någon mer som ska titta?
Kram på er alla bloggläsare där ute! 



4 reaktioner till “Pastadagar i Malmö!”

  1. Oj, så mycket gott ni ätit. Malmö är en fantastisk restaurangstad tycker jag. Den har så många bra ställen, men ändå från så många olika kök. Verkar haft en fin tripp.
    Gillar lillkillens hatt. Lowe har skaffat en nästan likadan, som idolen Saade 🙂 Och snyggare än vanlig solhatt.

  2. La Roche är verkligen en höjdare! Ni borde passa på att luncha i gränden nån gång när ni är i Malmö! Varma sommardagar har de den bästa uteserveringen! Hög mysfaktor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: