Biff med bambuskott å jasminris!

Någon mer än jag som går igång på doften av jasminris? ;) När jag känner doften ur någons matlåda på jobbet, vill jag bara ha det NU! Å givetvis är det inget som just då, ligger i min matlåda ;) Annars är det väl inget vi har så särskilt ofta här hemma. Men när det väl tillagas, tycker jag det doftar så ruskigt gott! Till riset blev det en gryta av biff med bambuskott, och det var verkligen längesedan. Kan göras med lite extra sting eller väljer man en mildare variant…det bestämmer man helt själv! Gott är det i vilket fall! Nåt som oxå är härligt, är att det faktiskt är fredag...Jihiiiii! Åh det bästa av allt är faktiskt att man känner av fredagsstämning när man börjat jobba! Så ikväll blir det verkligen fredagsmys här hemma på hög nivå, med mina båda prinsar  ;) Jag hoppas ni oxå får en härlig fredagskväll och helg! Kram på er!


Biff med bamuskott å jasminris
4 portioner
600 gr biff i strimlor
Olja till stekning
1/2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl japansk soja
3 msk sweet chili sås
1 tsk socker
1 tsk sambal oelek, kan uteslutas om man inte önskar stark mat
2 tsk maizenaredning
2 burkar strimlade bambuskott
Jasminris till servering
Gör så här:
Strimla biffen och stek i het stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt löken och vitlöken, därefter också vatten, fond, soja, sweet chili, socker och sambal oelek. Låt alltsammans kok ihop under några minuter. Red. av med maizena till en simmig konsistens. Tillsätt strimlade bambuskott. Låt koka upp och grytan är klar att servera till nykokt jasminris! 

6 reaktioner till “Biff med bambuskott å jasminris!”

  1. Åh, vad gott! Där där receptet ska jag ”sno” av dig. Min dotter beställer alltid biff med bambuskott när vi köper kinamat. Hon blir nog glad om jag lagar detta till henne.
    Trevlig kväll!Q

  2. Jag älskar doften av jasminris, även om jag inte är så glad i riset. Jag äter helst äggnudlar till, men doften av jasminris förknippas med så mycket god mat. Grytan ser jättegod ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: