Onsdagspasta med Cannelloni med kyckling!
Här kommer gårdagskvällens onsdagspasta! Vi blev bjudna på denna rätten hos min bror och hans familj i helgen, och jag tyckte den var riktigt riktigt god! Så vad passar inte bättre än att jag delar med mig av den till er. Så nu finns alla möjligheter i världen att ni oxå kan smaska på en god pasta framöver… 
Numera är det mycket trevliga matprogram på TV när man kommer hem från jobbet! Perfekt att jag fått införskaffat mig en liten TV till köket, så nu kan jag följa matprogram samtidigt som jag trixar till lite kvällsmat. Två flugor i en smäll kan man säga ;) Igår var det ”Leila”, och lite senare ”Sveriges mästerkock” och ikväll är det premiär för ”Du är vad du äter” med Anna Skipper på TV4+. Det kryllar verkligen av matprogram just nu! I like! 


Cannelloni med kyckling
4 port
1 grillad kyckling
1 gul lök
200 gr champinjoner
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
80 gr bladspenat
2 dl creme fraiche Gourmetmet Karl Johan, timjan och citron
2 dl Kvibille Svecia riven
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 färska lasagneplattor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär den i små bitar. Skala löken. Hacka lök och champinjoner fint. Stek lök, champinjoner och vitlök i smör ett par min.Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl ost, salt och peppar. Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken, koka 3 min under omrörning. Smaka av med salt. Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med en god sallad! 

Härligt saftiga cannelloni med kyckling, som serveras med en god sallad! 

Ett vin till detta som rekommenderas starkt är:

Masi Valpolicella Bonacasta (nr 6998)

Rött vin, Mjukt & Bärigt 87 kr/flaska 

5 reaktioner till “Onsdagspasta med Cannelloni med kyckling!”

  1. Detta var den första rätten som blev helt misslyckad för mig av alla de i din blogg som jag provat. Smaken var jättegod med lasagneplattorna blev inte klara i botten och fastnade i formen. Ändå så lät jag den stå inne 5-7 minuter längre av vad det stod i receptet. Ja, ja,,,,man kan inte lyckas varje gång.

    Kram Martina i Åskloster

  2. Hej Martina!
    Vad säger du! Det brukar inte vara några problem med att det fastnar. Fast det beror väl mycket på ugn till ugn oxå kanske! Men ge dig inte! Du får testa någon mer gång 🙂 Kram Gourmetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: