Klassisk pannbiff med lök är grejer det!Att nåt så enkelt kan bli så gott! Klassisk husmanskost kommer mer och mer i skymundan. Men när man väl lagar det är det sååå otroligt gott så man storknar. Eller vad tycker ni? Lagar ni mycket husmanskost där hemma? När man dessutom får tag i riktigt bra råvaror, kan ju nästan ingeting gå fel… och visst, jag håller med om att det tar lite längre tid, men det är det värt, jag lovar ;)Här kommer ett recept på så otroligt goda pannbiffar med stekt lök till, för det är ju bara ett måste! Befinner ni er i Varberg kan ni så klart åka förbi Årnäs och köpa deras egna färdiga pannbiffar, gjorda på fina råvaror…då snackar vi att måltiden går fort, utan att tulla på kvalitén!


Pannbiff med stekt lök, rakt av!
4-6 personer
1 kg blandfärs från Årnäs
2 st medelstora gula lökar
smör till stekning
3 st normalstora kokta potatisar
0,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk soja gärna kikkoman 
salt och peppar
2 st stora gula lökar
smör till stekning
socker
2 köttbuljongtärningar
Vetemjöl till redning
Gör så här: Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna och hacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund. Blanda smeten med fräsen, kalvfond och soja. Smaka av med salt och peppar och blanda ihop till en jämn smet.  Forma färsen till biffar. Hur stora man nu önskar. Stek i lite smör några minuter på varje sida, typ 4-5 min/sida. Skiva löken tunt och fräs löken i smör och sockra lite lätt. Låt den bli fint gyllenbrun. Lägg ovanpå biffarna. Gör en lätt sky till det hela genom att hälla på vatten i stekpannan. Lägg i 2 köttbuljongtärningar. Red med vatten och lite mjöl, för att få den lite tjockare. Smaka av med en nypa socker. Kan tillsätta en skvätt grädde ifall det önskas.Voila, nu har ni ett par riktigt goda och saftiga pannbiffar! Smaklig måltid som vi säger här i Svedala ;)2 reaktioner till “Klassisk pannbiff med lök är grejer det!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: