Nya kokböcker till samlingen…mums mums!

Midda midda på er! Idag är det riktigt kallt här, mot vad vi är vana vid… ;) Vaknade med 7 minus, och havet börjar så smått läggas i is… Kommer det här hålla i sig, kanske man kommer kunna åka skridskor på havet även i år..;) …det sker inte ofta ska jag tala om! Saltvatten har ju en viss tendens till att inte frysa så snabbt! Annars eldas det för fullt i kaminen för att hålla värmen, så har jultidningsbeställningen anlänt oxå…så denna eftermiddag kommer här definitivt bli bak av något slag innan det vankas 10 års kalas ikväll! Den här kokboken, Kärleksmums är helt underbar i layouten, åh brudarna som skrivit den, vet hur man underhåller med roliga texter… I like it ;)

Det blev oxå kokboken  ”Vi bakar och lagar mat”. En receptbok för de lite mindre barnen. Ett perfekt julklappstips oxå… Jag hade tänkt behålla den själv, då det oftast kommer lite mindre barn och hälsar på…å de gillar ju som sagt att baka ;)

I boken ”Vi bakar och lagar mat” är recepten uppbyggda på bilder, som är lätta att följa för barnen… Själv blev jag helt nostalgisk då jag kom ihåg att vi fick sådana stenciler när jag själv hade hemkunskap i skolan. Någon som minns det här?

Ha nu en riktigt härlig fredagkväll! Kram på er!

5 reaktioner till “Nya kokböcker till samlingen…mums mums!”

 1. Åh, den där ”Vi bakar och lagar mat” har även jag i bokhyllan. Klar nostalgivarning.
  Jag har även kvar en svart vaxduksbok, som jag hade som anteckningsbok i Hemkunskapen.
  Första anteckningen (= årskurs 8) är denna:
  Tisdag 24/8-76
  Allmän information om ämnet HK.
  Mat: banan

 2. Åååh! ”vi bakar och lagar mat” – den använde jag massor när jag var liten! det hade jag glömt!!!! säkert är den sönderbakad nu, har flera småsyskon…. men det är nästan så att jag vill köpa den till mig själv, idag, för gud vad jag blev nostalgisk och glad av att se den 🙂

 3. Åh den bakade jag som barn! Jättegod! Nu har jag beställt boken och hoppas att vetekaksreceptet är med i den nyare versionen..Har nu gett mig på ett försök att baka den nu.Har försökt gissa smör mängden då den inte syns på bilden 🙂 Verkligen nostalgi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: