Onsdagspastan på kantareller!

Vilken dag! Den började ju strålande med liten sovmorgon till kl 8, vilket inte inträffat på jag-vet-inte-när! Fast det kan bero på att det var myror i brallan på lill-killen som inte vill somna kvällen innan. Men det brukar ju aldrig vara att han sover länge för det…i vanliga fall slår han upp det blå runt halv sex…sex tiden…åh det är tidigt när man inte har något planerat ;) Så idag är vi redo för en härlig dag! Igår var det ju ONSDAGSPASTA och den bjöd på fläskfilé med kantareller. Yammie!!!!!!
Det gick så snabbt och enkelt att man knappt hann blinka…


Kantarelldoftande fläskfilé
4 personer


500 gr fläskfilé
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1,5 msk touch of taste Kantrellfond
10 st körsbärstomater i halvor
1 msk grovhackad timjan
50 gr kantareller, konserverade eller frysta
Nypa socker
Gör så här:  Skär köttet i skivor. Stek så det får fin färg och är genomstekta, och krydda med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningen. Slå på creme fraiche och grädde, kantarellfond och timjan. Till sist tillsätter du tomaterna, låt det puttra nån minut så de blir varma.  Smaka av med salt, peppar och lite socker.
Servera till pasta och garnera med lite färsk timjan! Å så gärna ett glas rött!


För utskrift, klicka här!Det här vinet får jag baske mig slå ett extra slag för… Trapiche Malbec Oak Cask 79 kr på Systembolaget. Smakade helt underbart gott ;)

2 reaktioner till “Onsdagspastan på kantareller!”

  1. Hallå Bomans! Visst är den fin den här pastan…å vilken kantarellsmak den ger…Ni håller i med onsdagspasta ni med? Snart blir det dags för er att komma över på onsdagspasta och vin hemma hos oss:-) Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: