Här lagas det köttbullar med thai-influenser!

Februarimånad å Gourmetmorsna är tillbaka! Yeah!  Har ni saknat mig? Jag har i allafall saknat er… och mina stunder i köket. Nu är det ju inte riktigt så att jag tagit ledig från allt vad matlagningen heter bara för att jag inte bloggat. Det har blivit mat ändå…fast kanske inte riktigt i samma utsträckning. Det blir faktiskt lite mer experimenterande i köket när bloggen hålls igång… det ska jag villigt erkänna.  Men framöver lovar jag att titta in. Kanske inte lika ofta, men med nåt gott varje gång. Det kan jag lova ;)

Det har varit en intensiv start på året både i form av jobb, men också en rackarns förkylningar som i stort sett inte velat ge med sig under hela januari. Så här hemma har snorpappret bara vandrat runt från den ena till den andra. Nu håller vi tummarna för att februari kommer bli bättre ;)  

På bordet här hemma ikväll blev det köttbullar fast i ny tappning… thai inspirerande! Trots att smaklökarna efter förkylningen fortfarande tycks ligga i dvala, kommer denna rätten definitivt att tillagas flera gånger. Kul med lite annat konstaterade vi!  Test ni också!

♥  Kram alla!
Köttbullar i röd thaicurry
4 personer
500 gr blandfärs
2 röda chilifrukter ( 1 finahackad, 1 skivor)
2 cm färsk ingefära, riven
1 ägg
Olja
salt och peppar
1,5 msk röd thaicurrypasta
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 burk bambuskott
1 ask Suger snaps
salt och peppar
Juice från 1 lime
1 kruka basilika
Till servering: Jasminris
Gör så här:
Lägg köttfärsen i en stor  skål tillsammans med ägg, ingefära och hackad chili.
Salt och peppra. Blanda runt med händerna och rulla ca 20 köttbullar. Stek dem i stekpanna i ca 5 minuter runt om. Lägg upp på fat.
Tillsätt currypastan i pannan och rör om . Häll i koksmjölken, 2 dl vatten. Låt koka upp. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och tillsätt bambuskott, basilika och suger snaps. Låt koka samman några minuter. Salta och peppra, press i limejuicen och den hackade basilikan. Strö över lite skivad chili och servera med jasminris.


10 reaktioner på ”Här lagas det köttbullar med thai-influenser!

  1. Japp, jag har saknat dig. Gillar dina recept,har testat flera. Även detta kommer att testas. Har inte kommenterat så ofta utan bara smygläst. Nu när jag själv börjat blogga så har jag förstått vad kommentarer värmer och skall bli bättre själv på att kommentera. Det ger liksom extra energi och lust att fortsätta, även om besöksstatistiken visar att folk är inne och läser. Titta gärna in hos mig och se ifall jag kan inspirera dig tillbaks, för ja du har inspirerat mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s