Lax med räkor i värsta grymma såsen!

Hejsan svejsan...det är nästa så påsken fortsätter här hemma om man ska se till vad vi åt ikväll! LAX i stora lass! Tycker det är en allldeles utmärkt råvara som man kan variera i det oändliga. Idag blev det med en räksås till som är så otroligt god att man skulle kunna sitta och sleva i sig den med sked ;) Den fick ett gott betyg här hemma, så den kommer absolut göra massa gånger framöver! Ett ypperligt alternativ för den som vill äta LCHF-kost också  ;) Ha en fortsatt härlig tisdag 


Lax med räkor i värsta grymmaste såsen!
4 personer
1 kg färska räkor med skal
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
En klick smör
3 msk citronsaft
2 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt och svartpeppar
3 krm cayennepeppar
Ev. ljus maizena redning
800 gr laxfilé
salt 
Citronpeppar
Hackad dill
Gör så här:
Skala räkorna och ställ in i kylen. (Spara skalen) Hacka löken, vitlöken och bryn i olivolja så de får fin gyllenbrun färg. Tillsätt räkskalen och låt fräsa med i några minuter. Häll på citronsaft, vatten och vin. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ca 30 minuter. Sila av skalen och tillsätt fiskbuljongtärning och grädde och dill. Smaka av med salt och cayennepeppar. Red ev. såsen för att få den lite tjockare. 
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Salt och krydda med citronpeppar. In i ugnen på 200°C i ca 20 minuter.  Under tiden steker man valfri (ex. sparris, suger snaps, tomater etc) lite lätt i stekpanna. Salta, peppra och sockra lite. När du tagit ut laxen ur ugnen, häll över den varma såsen garnera med räkorna. Servera tillsammans med lättstekta grönsaker och ev. pressad potatis! En tanke på “Lax med räkor i värsta grymma såsen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: