Vad smakar bäst just nu?

Dags för en liten ny rubrik/etikett i denna blogg! Tänkte att det kunde vara roligt att läsa och lyfta fram lite fakta om olika råvara som är aktuella under året. Många av våra råvaror har olika säsonger. Oftast är också priset på dessa varor betydligt bättre just då. Så vad passar inte bättre än att just lyfta fram CITRON. Sedan vi var små har det alltid gjorts citronsaft hemma. En härlig citronsaft som alla, både liten som stor gillar. Den går åt i rasande fart. Så nu det perfekt att göra när citronerna är billiga. Funkar perfekt att frysa in och ta fram när det behövs. Bara att sleva upp och blanda med vatten. Perfekt kylig, här behövs inga isbitar, här inte! 


Visste du? Att citron tar bort blåbär- och rödbetsfläckar på händerna. Bara att gnida på lite citron, och sedan tvätta. Är som bortblåst ;)  


BÄSTA CITRONSAFTEN alla kategorier 
6 citroner, skal och saft
3 kg socker
2 paket citronsyra
4 liter kokande vatten
Gör så här: Tvätta citronerna noga. Skal dem med en potatisskalare, och tryck ur saften. Lägg de i en stor gryta eller bunke. Tillsätt socker, citronsyra till skalen. Häll över kokande vatten. Rör runt. Låt stå kyligt ett dygn. Sedan är det bara att sila bort skalen, och drycken är klar! Nu har ni världens godare citronsaft…I promise! 

4 reaktioner till “Vad smakar bäst just nu?”

  1. Det här blev jag sugen på att testa! Hur mycket är 2 pkt citronsyra? (vet inte om det finns olika storlekar på paketen i affären…?)
    Tackar för en mycket bra & inspirerande blogg – vi använder många recept härifrån 🙂

    /A

  2. Detta blev jag sugen på att testa! Men hur mycket är 2 pkt citronsyra? (vet inte om det finns olika stora pkt i affären..?)
    Tack för en bra & inspirerande blogg – vi använder många recept härifrån 🙂

    /A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: