Vad är skillnaden?

Bild: http://www.youghurtskolan.se

Gokväll på er denna söndag! Hoppas ni haft en bra helg? Här har det varit växlande väder, vilket faktiskt har varit perfekt för vår del. För här hemma har det behövts röjas! Tvättmaskinen har verkligen fått bekänna färg och städning har också det blivit. Införskaffat lite nya blommor, både inne och ute. Har nya projekt för trädgården, men det får nog dröja ett tag, tills den nya familjemedlemmen har anlänt! Man är ju inte så värst smidig just nu ;) Det har inte blivit så mycket matlagning faktiskt… inget som är så mycket att skriva om här i allfall! Till kvällsmat blev det pizza och strax blir det till att slänga sig i soffan någon timma, innan sängen och en ny arbetsvecka tar vid! Jag har länge funderat på det här med yoghurt. Vad är skillnaden egentligen? Vilken sort ska man använda till vad? Nu har jag tagit reda på lite, och tänkte dela med mig till er! Kanske har ni redan stenkoll på det här, om inte, kommer här lite yoghurt info! 
Turkisk yoghurt 10% en mild och med en behaglig syra. En allroundyoghurt som passar lika bra naturell till färska bär, som till kalla krämiga såser.
Grekisk yoghurt 10% frisk, något syrligare än turkisk yoghurt. Innehåller mer protein vilket ger en fastare konsistens. Perfekt till desserter, tzaziki och andra sammanhang där man vill balansera sötma och få en fastare konsistens.
Rysk yoghurt 17% En lyxig krämig och med frisk syra. Perfekt istället för creme fraiche, grädde och smetana, då den har liknande kokegenskaper men är betydligt magrare. Går att koka!Så summan av kardemumman är att till mellanmål, kalla såser, frukt, bär och desserter passar den grekiska eller turkiska yoghurten bäst! 
Ska yoghurten kokas, välj Rysk yoghurt.

2 reaktioner till “Vad är skillnaden?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: