Fyllt picnicbröd…perfekt dessa dagar!Nu är kvällarna, och dagarna också för den delen, helt otroligt härliga så man inte vill gå in! Åh man behöver inte ens ta på sig en kofta framåt kvällskvisten…helt otroligt! Det rena rama medelhavsvärme…om inte bättre! Själv jobbar jag och det känns inte alls särskilt betungande för man vet att det väntar härliga kvällar när man kommer hem från jobbet! Då är det bara att packa picnicväskan och bege sig ut för lite kvällsmat eller grillkväll vid stranden. Det här brödet passar perfekt för det ändamålet. Det gäller bara att man planerat in ett litet baktillfälle. Men det funkar också bra att ha gjort innan och bara ta fram från frysen, när man önskar bege sig iväg…  ;)


Fyllda picnicbröd
2 kransar
5 dl mjölk
50 gr jäst
75 gr smält smör
2 tsk salt
2 msk honung
13 dl vetemjöl
Fyllning:
Ta vad du har hemma i kylen. 
På det ena brödet hade jag Salami, 1 boll mozzarella, 100 gr getost, färska kryddor, basilika, persilja, och oregano och coktailtomater.
På det andra: rökt skinka, 1 boll mozzarella, coktailtomater, färska kryddor, basilika, persilja och oregano. 
Gör så här:
Smält smöret, och tillsätt mjölken och värm till 37°C.  Smula jästen och häll över mjölkblandningen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt honung, salt,  och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 45 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord, och  dela den i 2 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rektangulär form ca 1/2 cm tunn. Lägg på fyllningen, och rulla ihop till en rulltårta och forma den till en sluten krans. Lägg den på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 20 minuter under duk.
Snitta brödet med vass kniv, och strö över flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen på 250° i 10 minuter, sänk därefter temperaturen till 200°C och fortsätt grädda i ytterligare 20-25 min. Låt svlana under duk! Passar perfekt att ta med på utflykten eller till stranden! 

Fyllningen är på, dags att rulla ihop brödet.

Innan gräddningen…

En tanke på “Fyllt picnicbröd…perfekt dessa dagar!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: