Fredagsmys med plockmat! Yeah!

Eftersom helgen gick undan i rasande fart, kommer här lite tips på mat som passar när som helst, och definitivt en fredag, för det har vi testat, flera gånger om… och det blir alltid bra. Alla smaklökar får sitt kan man säga… Jag pratar nämligen om plockmat! Det är så enkelt å lätt och otroligt gott ska tilläggas, och hör verkligen till våra favoriter ;) Det är bara att bege sig till matbutiken, och inhandlar det man just är sugen på för kvällen. Den enda nackdelen är att det slinker ner både det ena och det andra, så den matkassen brukar bli ganska dyr;)  Men det kan det vara värt! Så blev det för oss i fredags! Kvällens tallrik blev fullpackad med grillade rev, kycklingspett, potatissallad, parmesanost, ananas, melon, oliver, Guacamolesnurror (se recept nedan), minipiroger med philadelphiaost och soltorkade tomater. Ja listan kan göras riktigt, riktigt lång… det är bara platsen på tallriken som säger stopp ;) Åh magen oxå för den delen… Sedan var jag så mätt så jag nästa började må dåligt istället…Men det krävdes ju inga större aktiviteter än att ligga i soffan och den största ansträngningen var väl att hålla ögon öppna ;)


Guacamolesnurror
I paket tortilla bröd
1 kruka färsk koriander
Guacamole mix 1 påse
0,5 dl hackad röd jalapeno 
140 gr parmaskinka
2 st avocado
1 lime, saften
Gör så här:
Gröp ut avocadosen och mosa den. Tillsätt guacamole mixen och saften ur en lime.
Fördelaca 2 msk guacamole på varje tortilla rundel.
Strö över färsk koriander och hackad jalapenos. Avsluta med parmaskinka.
Rulla ihop tortillan, och vira in den i gladpack. Låt vila i kylen gärna fler timmar innan den ska serveras. 
Skär upp rullarna i stubbar i cm-tjocka bitar. 
Minipiroger med philadelphia och soltorkade tomater
I paket färsk smördeg
2 dl philadelphiaost, naturell
10 st soltorkade tomater
salt och peppar
Gör så här:
Hacka tomaterna och blanda med philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och ta ut rundlar. Klicka på en klick med fyllning.  Vik ihop och grädda i ugnen på 225°C tills de fått fin färg.


Ta ett runt mått och tryck ut i färsk smördeg. Klicka på en liten klick med fyllning.Lägg ihop till halvmånar och nagga med en gaffel i kanten.In i ugnen på 225°C tills de fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna innan servering.

4 reaktioner till “Fredagsmys med plockmat! Yeah!”

  1. Älskar plockmat. Beror väl på att jag alltid är sugen på att laga så många olika saker och inte kan bestämma mig, ha ha. Gott ser det verkligen ut!

  2. Åh vad det här såg gott ut, måste jag prova. Tack för all god och fin inspiration du ger. Jag är ofta inne på din sida och gör många av dina recept, alltid lika goda. Favoriterna är dem goda polka desserterna.
    Må så gott
    Kram Jessicka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: