Pajernas No 1 – Tacopaj!Det var så längesedan som det fixades paj här hemma, och eftersom mannen älskar taco, fick det bli en sådan.  Vad gör man inte för mannen i huset ;) Tyvärr fick den en aning för mycket tid i ugnen… (lite smått svart uppepå)  Men vi räddade den i sista stund så smaken satt som den skulle :) Jag har definitivt kommit in i något vitlöksstim, för just nu är det nog vitlök i allt jag ger mig på…  För bara några år sedan, bad man ju nästan om ursäkt dagen efter man ätit en rätt med vitlök i. Idag är det som den mest naturliga sak i världen! Visst är det lite konstigt! Tur att saker förändras  ;)


Tacopaj No 1
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl naturell yoghurt eller filmjölk
50 gr smör
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till pajskalet, och tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Förgräddas i ugnen i 10 minuter på 225 °C. Tryck ut degen lite efter gräddningen, för att få upp kanterna igen. 
Fyllning:
600 gr blandfärs
1,5-2 påsar tacokrydda
1 st gul lök
1 dl vatten
2 st tomater i bitar
1 burk grön chili mild
Gör så här: 
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt tacokrydda och vattnet. Låt det puttra så tacoblandningen blir ganska torr. Lägg i pajskalet, och lägg på hackade tomater och chilin över tacoblandningen. 
Topping:
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost gärna lagrad med mycket smak
2 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till toppingen och bred över tacoblandningen. Grädda i 10-15 min i 250°C tills ytan fått vacker färg. Serveras med en stor härlig sallad med tex. blanssallad, tomater, mango, avocado, fetaost eller vad du finner i kylskåpet.

11 reaktioner till “Pajernas No 1 – Tacopaj!”

 1. Har du testat att göra egen taco-krydda? Istället för att använda färdig tacomix, alltså. Det blir minst lika gott, är billigare och utan tillsatsämnen och smakförstärkare.

 2. Jag behöver hjälp! Hoppas du kan hjälpa mig :=)

  Ska bjuda på lax på lördag men har ingen aning om vad för förrätt. Har du något bra tips?

  Kan man bjuda på fisk till förrätt om man har fisk till huvudrätt?

  Sabina

 3. Hej Sabina!
  Visst kan man bjuda på fisk både till färrätt och varmrätt, även om man vanligen kör en fisk resp. kött. Förslag på förrätt är gratinerad chevréost. En skiva vitt bröd, lägg på en skiva chevréost, ca 2 cm tjock. In i ugnen på 255°C tills osten smält lite, ca 10 minuter. Ta ut och lägg upp mackan på lite ruccula. Ringla över honung över getosten och toppa med valnötter. Ringla lite balsamicosirap på tallriken oxå! En perfekt kombo. Sedan är det bara att hugga in på världens godaste förrätt 🙂 Kram Gourmetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: