Kyckling och svamplasagne med pesto!

Valet föll på kyckling och svamp i en härlig lasagne, som jag tillagade i portionsskålar till kvällens onsdagspasta! Faktiskt riktigt mysigt att ställa fram till var och en! Lasagne behöver ju faktiskt inte göras i en stor form, och vad som dessutom är så otroligt bra är att alla får ett rykande fat där man snarare får vänta tills det svalnat. Annars tycker jag att särskilt pastarätter har en viss tendens till att kallna rackars fort. Ikväll blev det en lasagne med kyckling och svampröra med massa härlig béchamelsås och pesto och färska lasagneplattor…. toppas med ruccula och riven parmasan… Delicious! Say no more… ;)


Kyckling och svamplasagne med pesto
4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kycklingfiléer, finstrimlad
Olja till stekning
700 gr skogschampinjoner
1,5 dl vispgrädde
1 dl finhackad persilja
1 dl finriven parmesanost
12 färska lasagneplattor
4-6 msk pesto (färdig på burk, typ barilla)
8 cocktailtomater
Béchamelsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 grönsaksbuljong
Gör så här:
Hacka löken och vitlöken samt skär svampen i skivor och stek i stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt vispgräddden i svamprören. Låt småputtra i ett par minuter. Blanda ner persilja och parmesanost och ställ åt sidan. Gör béchamelsåsen. Smält smöret, tillsätt vetemjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Tillsist buljongtärningen. Låt den koka upp och bli tjockare. Sätt ugnen på 200°C. Stek kycklingen och salta och peppra. Ta fram 4 ugnsfasta formar, och häll lite béchamelsås i botten. Lägg därefter en lasagneplatta (ca 6×8 cm) Lägg på kyckling och svampröran samt mer béchamelsås. Lägg därefter en lasagneplatta till och upprepa med kyckling och svampröra och bechamelsås. Tillsist cocktailtomater och strö över pinjenötter och ringla över persto. In i ugnen i ca 30 min på 200°C. Ta ut och toppa med ruccula och lite mer riven parmesanost. 
Vintips! Penfolds Rawson’s Retreat Shiraz Cabernet (nr 6942)


Kanske inte den bästa bilden, men jag hoppas verkligen att ni blir sugna ändå, för den är väl värd att tillaga;)
2 reaktioner till “Kyckling och svamplasagne med pesto!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: