Örtgriljerad julskinka å tomtegröt!Det blir bara kallare och kallare, och idag när jag var ute, i högst 10 minuter, och skulle sätta upp en halmkärve höll jag på att frysa fingrarna av mig. Det kalla händerna behövde något varmt… det resulterade i att jag blev så sugen på tomtegröt (risgrynsgröt) och så låg den där julskinkan i kylen och skrek efter att bli griljerad ;) Det brukar vara en klassiker att äta tomtegröt och en skinkmacka hemma hos oss. Kanske brukar det vara lite närmare självaste julafton, men det smakade lika gott så här i slutet på november ;) Kvällen till ära testade jag en ny griljering med örter och ost! Kul att med lite nya smaker!  Har ni någon griljeringsfavorit hemma hos er kanske?


Örtgriljerad julskinka
Till en skinka
2 dl finriven ost, gärna västerbottenost
1 dl hackade örter, typ basilika, timjan, persilja
3 tsk potatismjöl
2 äggulor
1 dl sötstark senap
Gör så här: Blanda osten, potatismjölet och örterna i en bunke. Blanda ägget och senapen i en annan och pensla på det på skinkan. Strö över ost- och örtblandningen, och in i ugnen på 250 grader i 10 minuter. Done! Nygriljerad julkskinka med ost och örter. Smarrigt!;) 

6 reaktioner till “Örtgriljerad julskinka å tomtegröt!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: