Polkapannacotta i kärlekens tecken!

Äntligen fredag! Denna veckan har bara sprungit iväg, liksom alla andra veckor. Efter en härlig frukost börjar jag nu fundera på vad kvällen ska erbjuda för gott i mat väg, och tänkte tipsa er om en god och enkel liten dessert. Jag gjorde dessa igår till en buffé, som skulle gå i kärlekens  tecken. Eftersom det inte är så vidare kul med plastmuggar, klädde jag in dem i silkespapper med röda små hjärtan på, med ett rött litet snöre runt. Åh det blev faktiskt väldigt mysigt. Silkespappret med hjärtan på är inköpt på Lagerhaus. Ifall du vill överraska någon ikväll, så kommer här receptet. 


Polkapannacotta
4-6 portioner
3 dl grädde
100 gr Marabou choklad med polka (hackad)
2 msk socker
1,5 gelantinblad
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i vatten. 
Koka grädde med socker, hacka chokladen. Häll den varma grädden över chokladen. Krama ut gelantinbladet och lägg det i gräddblandningen. Häll upp i glas och in i kylen några timmar, tills det stelnat. Garnera med vispadgrädde och en polkagriskaramell.

6 reaktioner till “Polkapannacotta i kärlekens tecken!”

  1. Åh, det här hade jag en idé om att göra också! Och nu tycker jag att den idén verkar ännu bättre 😉 Låter jättegott.

    ps. Supersnygg header! Höstmys 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: