Vårens höjdpunkt – Färska kryddor!

Jag älskar att lukta på färska kryddor och dra in all denna
underbara doft genom näsan… i mitt lilla kryp-in startar jag
våren genom att ha olika kryddor, innan värmen blir alltför
ansträngd för dessa små underbara doftgivare och smaksättare.
Själv håller jag mig till att ha kryddorna i kruka på altanen,
då myntan höll på att ta kål på både mitt rensande i landet
och mina övriga växter i trädgården. Sprider sig som sjutton…
Annars är det verkligen en krydda som sätter doftlökarna
i gungning 🙂 Vilken är eran favorit bland färska kryddor?
Mitt lilla kryp in när solen ännu inte kommit i extas 🙂
Perfekt för kyliga sommarkvällar med ett glas rosévin eller två…

6 reaktioner till “Vårens höjdpunkt – Färska kryddor!”

 1. Sv: Tack så jätte mycket! Och ja, fast dom inte blev som riktiga biskvier så blev dom underbart goda! Dom är verkligen värda att testa! Och vilken jätte fin blogg du har! Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake

 2. Älskar ju Basilika! Är ett måste i kryddsamlingen! Ska faktiskt ta mig till plantagen och köpa in ett par krukväxter av lite allt smått och gott!

  Första gången jag är inne på din blogg!
  Jätte fin och mysig!

  Ps. Rosévin är ju inte helt fel heller!
  Häls. Carro

 3. Så mysigt kryp in! Jag vill också ha en del av altanen inglasad så man kan förlänga säsongen och så blir det så trevligt med olika textiler.
  Älskar också färska kryddor. Svårt att välja en favorit, använder många olika till olika rätter. När grillsäsongen börjar på allvar så är nog rosmarin en favorit, som kanske inte används fullt lika mycket under vinterhalvåret.

 4. Vilken underbar altan, vad fint du har gjort i ordning den med alla färger! Jag håller med dig om att det är kul med färska kryddor, jag tänker plantera fler nu till sommaren. Annars har jag rimjan, dragon och rosmarin i trädgårdslandet, och citronmeliss och oregano som växer och sprider sig som ogräs, precis som din mynta. Fast jag vill gärna ha mynta också… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: