Kesokaka/Ostkaka – perfekt mellanmål

160816 Kesokaka-6489

Äntligen har jag snörat på mig löpardojjorna några gånger de senaste veckorna och kände faktiskt igår att det redan börjar ge resultat. Turen kändes lite lättare och tiden något snabbare än tidigare. Det är en skön känsla när den infinner sig. Tror i och för sig att det inte enbart beror på att jag varit flitigare i löparspåret. Jag har blivit bättre på att få i mig mellanmål. Tidigare kunde jag äta frukost för att sedan inte äta något förrän lunch och då var jag så hungrig så jag höll på att gå av. Känner någon igen sig? Kvarg med bär är ju gott, men variation skadar ju aldrig. Så det blev en laddning med kesokaka, som är perfekt att frysa in och ta fram när man behöver. Tillsamman med färska bär eller lättsockrad sylt, har man ett galet gott och enkelt mellanmål.

♥ Nu kör vi!

 

Kesokaka eller Ostkaka

3 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 dl hackad sötmandel
2 st bittermandlar
2 dl mjölk
1/2 dl mjöl
2 krm vaniljpulver alt. en urskrapad vaniljstång
500 gr keso

Gör så här:
Skålla och skala söt- oc bittermandeln och hacka den. Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt mandeln, mjölk, mjöl, vaniljpulver och keso.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form, (ca 1,5 liter) och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 50-60 minuter eller tills kakan stelnat. Ät den helst lite ljummen och tillsammans med bär eller lättsockrat sylt.

Lämna en kommentar