Het Kycklinggryta med lime och kokos

160314 Thai Kyckling med kokos-5470

Hej på er bloggläsare därute i Sveriges avlånga land!

Ni undrar säker nu om jag har gått upp i rök, eller?! Men ni som följer mig på instagram (Gourmetmorsan) har sett att jag fortfarande lever, även fast jag inte varit inne här på länge. Tog ett lite break, men nu är jag tillbaka 🙂

Det har varit massa aktiviteter på olika håll det sista, hunnit med en veckas semester i Hemsedal för lite skidåkning. Lovely! Nu hemma igen och våren har kommit till västra Sverige, så helgen har bestått av trädgårdsröj. Barnens studsmatta har åkt fram (ett säkert vårtecken) och nya krukor har blivit inhandlade och delvis fått planterat lite nya blommor också.

Mannen drog iväg på jobb för några dagar, så söndagen har varit en söndag utan planer. Underbart! Fick till 3,5 mil på cykel, tjejvättern är nästa etapp i vår klassiker. Jag har verkligen hatat att cykla, men känner att det går nog att tycka om denna sport. Iallafall när det är vindstilla och solen och våren visar sig från sin bästa sida 😉

Nej, nu dags att förbereda kvällens middag. Barnen kommer snart storma in och kommer troligen vara vråååålhungriga. Har varit uteaktivitet hela dagen, så det blir till att få dem tidigt i säng. På spisen puttrar en köttgryta, som jag hoppas kunna dela med mig av till er senare. Men till er rekommenderar jag denna Chicken Thai med kokos. Lätt att göra och smakar gudomligt! Perfekt för matlådan också.

♥ Önskar er en härlig söndag!

 

Het Kycklinggryta med lime och kokos

4 port

4 kycklingfileér i mindre bitar
1 burk kokosmjölk
1/2 burk creme fraiche
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten purjolök
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk röd currypasta
2 msk kokosflingor
Salt och peppar
Jordnötter, hackade
Ev. färsk koriander

Gör så här:
Stek kycklingfileérna hela i koksolja ca 10 min, salta och peppra. Ta ur dom från pannan, låt dom vila. Skär sedan i lagom stora bitar.
Strimla grönsakerna och  fräs snabbt i olja, salt och peppar ihop med vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och resten av ingredienserna, sist kokos och ingefära. Låt koka på svag värme så smakerna sätter sig och det tjocknar. Servera med valfria tillbehör, ris är tex gott till eller sallad, blomkålsris eller nudlar.
Grytan har hetta, lime och kokos. Strö sist över lite hackade jordnötter och ev. lite färsk koriander.

160314 Thai Kyckling med kokos-5474

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: