Nedräkningen har börjat!

God fortsättning på er… Hoppas era juldagar har varit bra? Beroende på vilken tomte som besökte oss var det från förtjusning till att bli så rädd att bakom soffan blev ett bra gömställe. Att morfar fått skägg på kort varsel var bara nåt som noterades i all hast innan paketen fick fokus. Å så har man varit så mätt hela julen, trots att jag i år försökte tänka mig för ;) Men två omgångar ris a la Malta lägger sig ju lätt som ett täcke överst och skapar en härligt god mättnadskänsla.
Så igår blev det kyckling här hemma… vi ville verkligen inte se någon julmat. Så det blev kyckling med curry, banan och paprika… ett recept jag fann som gjorts av ingen mindre än herr Mannerström.
Det gick verkligen hem, så nu är vi på banan igen! Igår fixade vi med att få hela huset hipat av den senaste tekniken…ska bara få allt att fungera också, så det kräver nog några timmar till idag. Å sen kan här streamas, kollas film och kort och gud vet vad! Ska bara finnas tid till allt också ;) Ha en fortsatt härlig annandag! Idag ska vi försöka få till en nyårsmeny också, i dubbelbemärkelse. Men mer om det senaste. Ska försöka titta in och ge er lite tips inför nyår! 

♥  Kram så länge

Currykyckling a la Mannerström
4 personer

6-8 skivor tvådelad kycklingfilé (Guldfågel)
salt och peppar
1-2 tsk curry
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1/2 banan
2-3 msk Kycklingfond
1 dl koncenterarad äppeljuice
2 dl grädde
ev. lite vatten

Gör så här:
Bryn kycklingfiléerna och salta och peppra och krydda med curry. Ta upp filéerna ur stekpannan.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Finhacka paprikan och bananen. Fräs de i stekpannan. Tillsätt kycklingfond, juice och grädde och ev. lite vatten. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det puttra några minuter. Servera med ris eller pressad potatis och lite sallad.5 reaktioner på ”Nedräkningen har börjat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s