Höstig onsdagspasta med tryffel, kyckling och svamp!

Morr´n morr´n bloggosfären!
Trots att allt rusar iväg i 180 och mannen åkt till London igår,  hindrade det inte mig från att slå till på en höstig onsdagspsta. Kunde kanske valt en lite mera höstig dag än gårdagen, då det var sol och temperaturen visade ca 22 grader. Men nu hade jag ju tänkt testa den här rätten, så det fick bli så bara….  Bjöd in mamma och pappa som fick göra ett utlåtande också … De gav den MVG, rakt av! Vincent åt som sjutton, så den funkar även på 3 åringar ;) Här hemma kommer den göra igen, och då ska mannen min få smaka ;) 

♥ Ha en underbar torsdag!Höstig onsdagspasta med tryffel, kyckling och svamp!
4 personer

300 gr okokta pasta penne
300 gr blandad svamp, kantareller och champinjoner
2 scharlottenlökar
2 hackade vitlöksklyftor
2-3 dl grädde
150 gr riven västerbottenost
100 gr färsk bladspenat
Vit tryffelolja efter smak
Salt och peppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skiva kycklingen i bitar. Salta och peppra och stek så den blir klar.
Rensa under tiden svampen, löken, och vitlöken.Skölj spenatern och riv osten. Tillsätt löken och svampen till kyckligen. Sedan lite av spenaten och grädden. Låt alltsammans puttra några minuter. Tillsätt sedan 2/3 av osten och några droppar av tryffeloljan och smaka av såsen med salt och peppar. När pastan är klar, häll av vattnet och tillsätt den sedan i såsen. Rör runt ordentligt! Häll upp på serveringsfat och strö över riven ost och salt och peppar och toppa med de sista spenaten som har sparats. Dags att njuta av en utomordentligt god höstig pasta! 

Härligt gott rött vin till en god pasta 89 kr/flaskan. Mauro Ripasso

7 reaktioner till “Höstig onsdagspasta med tryffel, kyckling och svamp!”

 1. Hej!

  Det låter supergott, måste provas! Men tryffelolja??? Köpte det en gång och hela familjen mådde nästan illa bara vi öppnade flaskan … kan det månne ha varit fel på den?! Luktade förfärligt och vi fick slänga maten, trots att det bara nådde någon droppe i.

  Har tidigare gjort bekantskap med en liten tryffel som låg i en pyttenliten burk och som vi använde till att, bland annat, finriva ner i äggröran – det smakade helt fantastiskt!

  Så vi får väl se hur det blir med tryffeln 😉

  Ha det fint!
  Kram Suz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: