Grillen fick bekänna färg!

Härliga söndag! Tror det var många med oss som drog igång grillen framåt kvällskvisten… Vilken kväll vi haft? ca 20°C och strålande sol. Helt perfekt så här sista semesterdagen! Fick lite brännan också, så det är ju så härligt. Det blev faktiskt grillning rätt igenom för oss, både till lunch och kvällen. Har fått lite olika varuprover från Scan och deras nylansering av Rapsgrisen som passade alldeles utmärkt att testa idag. På ett några utvalda gårdar runtomkring i Sverige har man valt att ge grisarna kallpressad, svensk rapsolja i fodret. Detta har resulterat i ett fläskkött som är saftigare och mer smakrikt. Detta tack vare bättre fettbalans med högre andel nytiga, omättade fetter som Omega 3. 

Här lyder ett citat från Torbjörn Lithell: 
– Rapsgrisen är det största som hänt svenskt griskött sedan Piggham. Det fina med rapsgrisen är att vi på helt naturlig väg får ett griskött som blir mörare och smakrikare samtidigt som det får en nyttigare fettsammansättning. Responsen vid såväl testlansering på Griffin´s Steakhouse som banketten på Årets Kock 2012 har till och med varit över förväntan. Kockar liksom konsumenter tycker att köttet är extra gott och saftigt, säger Torbjörn Lithell, kvalitets- och miljödirektör Scan.

Jag tycker det är viktigt att slå ett slag för svensk kött. Tycker det är fantastiskt att Scan kunnat tagit fram ett koncept  som ger extra saftigt, mört och lättlagat kött. Funderar om det finns krav på hur bönderna ska hantera djuren, eller är det endast utfodringen som Scan satsar på? Det är inget som benämns, men som skulle vara intressant att veta. Annars tycker jag de lyckats otroligt bra med sina produkter med Svensk rapsgris.

Kvällen bjöd som sagt på Grillad fläskfilé med ugnsgrillade grönsakerSmaskens
Skär diverse olika grönsaker i mindre bitar. Jag tog squash, morötter, röd och gul paprika, röd lök, champinjoner, tomater, suger snaps. Blanda i lite rapsolja, sweet chili sås BBQ-sås och örtsalt. Sätt ugnen på grill och 275°C och in i ca 10 minuter. Vill gärna låta de få lite färg, men samtidigt bevara dess krispighet, så håll koll. Till det hela blev det Lohmanders bea så klart ;) Båda barnen i säng, och själv tänkte jag ge mig i kast med att kolla film – ännu en Liza Marklund. De är ju sååååå bra! Någon annan som håller med mig?♥ Kram Dagens lunch, en klassik wienerkorv av svensk rapsgris med bröd. Gick hem hos oss alla, som faktiskt tycker wienerkorv är otroligt gott att grilla. Smakar ju extra bra när havet och stranden ligger framför en! Tror minsann att det var en och annan som gärna hade tagit sig en korv när de kände den härliga grilldoften;)

De är så underbart när de små kan springa runt på stranden med hink och spade och en och annan traktorgrävare. Skulle kunna haft med hela maskinparken om Vincent hade fått bestämma vad som skulle packas ner ;) Själv tycker jag det räcker med packning… Undrar ibland om allt verkligen kommer till användning som man tar med sig?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: