Tiltugg Parmesan och rosmarin kex

Jag fortsätter mina löparrundor inför Årets Tjejmil…. tur är väl det annars hade jag rullar fram… Nån mer som ska springa förresten? När man är ledig och semester äter man ju en hel del… Gärna lite småplock innan maten, å nån härlig middag och lite gott i glasen och sedan givetvis någon sötavslutning! Jösses det sätter sina spår ;) Men det är väl samtidigt tur att man lyckats komma ut och röra lite så sig oxå! Häromdagen fick vi hem ett helt gäng kusiner till barnen, och några av dem gillar att baka, så då provade vi de här underbar tilltuggskexen. Superlätta att slänga ihop och goda till en drink. Skulle absolut funka att dra på nån god härlig krämig ost som stått framme och blivit rumstempererad;)  Funkar nog alldeles förträffligt till fika också… 


♥ NjutParmesan och Rosmarin kex
ca 20 st
160 gr smör
160 gr vetemjöl
60 gr riven parmesanost
salt och peppar
1 kvist rosmarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C. Blanda smör, vetemjöl och riven parmesanost med salt och peppar. Kör i mixer. Klipp färsk rosmain i små bitar och blanda i degen. Forma degen till små kakor och lägg på bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills de fått fin färg..

Naggande goda små kex eller kakor eller vad man nu tycker ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s