Utflykt söderut! Tomatens hus

Hej på er! Jag har inte glömt er, även om man skulle kunna tro det… Det har verkligen varit lite stiltje här med blogginlägg. Jag tog mig en liten bloggsemester skulle man kunna säga ;)  Ibland behöver man ladda batterierna ;)  Eftersom regnet bara öste ner och man lätt kan bli lite rastlös hemma vid sådana tillfällen, fick det bli en liten utflykt häromdagen. Vi drog lite söderut mot Landskrona, närmare bestämt Vallåkra och Tomatens hus. Ett perfekt utflyktsmål. Kan varmt rekommendera detta ställe. Helt underbart,  och beläget på de skånska slätterna. Här odlar man diverse olika sorter av tomater, och till viss del lite sallad och kryddor också. Åh så ett litet bageri finns också på gården. En liten gårdsbutik med tillhörande café. Så enormt pittoreskt! Ska absolut ta med mig mannen dit också, för jag kommer vilja åka dit fler gånger… Läs mer om Tomatens Hus här! 

 Flera olika sorter att välja på…

Basilika i massor.

 Det var lite svårt att välja bland menyn, så vi tog en av varje rätt så vi fick testa av… Klart bäst var Tomatpajen. Det var vi alla överens om!

Helt underbart god Tomatpaj!

 Tomat och mozzarella sallad

Vincent testade av Fisk och skaldjurspatén. Kanske inte riktigt ett barns favorit, men vi andra tyckte den absolut skulle få godkänt.

Mysigt, mysigt, mysigt, att sitta här och höra hur det smattrade mot taket!

2 reaktioner till “Utflykt söderut! Tomatens hus”

  1. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

  2. Vilken underbar blogg du har! Jag ramlade in här när jag sökte efter skaldjurstallrik och blev så glad över alla dina härliga inlägg om både det ena och det andra. :))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: