Bra start på dagen! Lchf och nötmüsli

Den här veckan hade jag tänkt köra en LCHF-vecka. Allt för att testa denna diet som det snackas så mycket om. I vanliga fall är jag nog en person som tror mest på att äta lite av varje och motion. Men tänkte ändå att det kan ju vara roligt och intressant att testa. Men jag gick ”bet” nästan direkt skulle man kunna säga. Men dagen startade bra iallafall. Jag tycker müsli är en bra start på dagen, och på bloggen 56 kilo hittade jag det här underbara receptet på nötmüsli. För mig gäller det att frukosten ska gå hyggligt fort de dagarna som det vankas jobb och dagis. Här finns det tyvärr inte mycket tid att sitta och sippa på en härlig cappucino samtidigt som jag läser morgontidningen i lugnt och ro …då skulle jag få gå upp i ottan ;)    Men det finns mornar när jag har tid med det också… guskelov! En sådan blir det imorgon…det ser vi fram emot, och då med denna goda nötmüsli. 


NÖTMüSLI

2,6 kolh per matsked (12,5 g)
1 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl gojibär/torkade tranbär/torkade aprikoser
1 dl valnötter
½ dl mandelflarn/mandelflisor
½ dl pumpafrön
Grovhacka valnötter, hasselnötter och sedan i med resterande.

4 reaktioner till “Bra start på dagen! Lchf och nötmüsli”

  1. Det där såg gott ut!

    Jag var en av vinnarna av pannkaksjärnet, har du en aning om när det kan tänkas dyka upp?
    Mvh, Lindha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: