Fredagsmys med 2-rättersHej hopp på er! Hoppas allt är bra med er denna lördag… Häromdagen kvittrade fåglarna så glatt så man trodde att våren var på intågande. Men icke så nicke…;)  Nu snöar här massor, och vintern gör sig påmind helt plötsligt. Helt galet….men otroligt mysigt! Tycker verkligen att det lyser upp och ger en härlig känsla. Har precis monterat ihop grabbens snowracer, och det ska bli spännande att se vad han säger när han vaknar från sin lilla middagslur ;)  Så det blir absolut lite åk i pulkabacken senare, och kanske lite ”After pulka” efteråt med lite varm Glühwein… det låter väl inte helt fel…eller vad säger ni? 
Igår fick vi till en riktigt enkel och god fredagsmeny med italienska influenser…Me like :) Det blev Bruschetta till förrätt (det är nåt jag aldrig blir trött på) sedan parmalindad kycklingfilé fylld med Saint Agur och västebottenostrisotto. Till det hela ett rackarns gott rött vin…Barista! Se info lite längre ner! 
Nej nu rackarns tror jag någon har vaknat, tror jag mig höra någon som kommer tassande …Pulkabacken nästa! 
Ha en fortsatt härlig lördag! Kram 


Bruschetta
4 personer
4 stora bifftomater, i mindre bitar
4 msk färsk basilika, hackad
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
1/2 dl olivolja
Gör så här:
Skär tomaterna i mindre bitar, hacka basilikan, pressa vitlöken. Blanda allt tillsammans med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Kan med fördel göras några timmar innan rätten ska dukas fram.
Skär brödet i skivor. Värm stekpannan och häll på olivolja. Lägg i skivorna i pannan och låt med rostas ett par minuter på varje sida. Lägg upp på tallrik och fördela tomatröran över. Garnera med en färska basilikablad.

Parmalindad kycklingfilé fylld med Saint Agur! och Risotto
4 personer
4 kycklingfiléer
4 stora skivor parmaskinka eller proscuitto
100 gr Saint Agur
Gör så här:
Skär ett snitt i kycklingen och fyll med ädelosten Saint Agur. Linda parmaskinkan runt. Värm stekpannan och stek så det får fin färg. Lägg i en ugnsfast form, och stick i termometer. In i ugnen på 200°C tills termometern visar 68-70°C. Då är kycklingen helt perfekt!

Risotto med västerbottenost
4 portioner
4 dl Avorioris
2 scharlottenlökar
1-2 msk smör
1 dl vitt vin
9 dl hönsbuljong
2 dl färskriven västerbottenost
salt och peppar
Gör så här:
Koka upp buljongen.
Hacka scharlottenlöken fint. Smält smöret och i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Tillsätt vinet. Späd sedan efterhand med buljongen under omrörning. Låt riset suga upp all buljong innan det slås på mer. Koka på svag värme under 20 minuter, tills riset blivit mjukt. Rör ner den rivna västerbottenosten. Smaka av med salt och peppar. Sedan är det bara att servera! Ringla lite balsamicosirap på tallriken…det gör susen!

Barista 89 kr/flaskan och kommer från Sydafrika. Passar till lamm eller nöt kött. Vi drack det till kyckling, och tyckte faktiskt att det smakade alldeles förträffligt även till det ;) Kommer absolut köpa det igen!8 reaktioner till “Fredagsmys med 2-rätters”

  1. Hejsan!!
    Är en trogen följare av din fina blogg.
    Mycket inspirerande!!
    Kika gärna in på min sida å ta del av våran mat som vi ätit i helgen!!

    Ha de gott!

  2. Tack för alla goda tips i din blogg. Provade i går vinet Barista och det var Jättegott, kommer att köpas fler gånger. Ett tips till er andra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: