Mormors kyckling och dammvippan!Ja så vad det söndag, och igår var vi på Julbord med jobbet, som gick av stapeln på Varbergs Kurort och Kusthotell. Måste bara säga att det var enormt gott, särskilt allt det kalla…. ett enormt bord med skinka och sill som sig bör, sallader av olika slag, skaldjur, korv ja´allt och lite till! Avstår att rabbla upp allting, men gott var det minsann ;)  Julbord hör ju december till men också julklappsinköp, pepparkaksbak, julpyntning och massa annat. I november var jag så nöjd med att redan då köpt min första julklapp…men sedan kan jag meddela att det stått still….stöööön!!! Så nu börjar stressen komma krypande… Hur i hela friden ska jag hinna med allt, börjar jag så smått tänka! Men det är bara att ta ett djupt andetag, och ta fram anteckningsblocket, och skriva listor… eller? Sedan bocka av dem i tur och ordning… Det enda problemet är nog bara var jag ska börja …. ;)  I vilket fall som helst lagade jag en enkel och enormt smidig rätt som sköter sig själv medans man far runt med dammtrasan i högsta hugg ;) nämligen mormors kyckling. Såna här rätter är perfekt när tiden är knapp, och man behöver göra många saker samtidigt! Hur ligger ni till… cool-lugna eller känner ni som jag att stressen börjar göra sig påmind???


Mormors kyckling
4-5 personer
6 kycklingfileér
salt och peppar
Sås:
4 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soja
Garnering:
200 gr bacon
1 liten knippe hacka persilja
1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Dela kycklingfiléen på längden. Lägg i ugnsfast form. Salt och peppra.
Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. (Den behöver inte stekas innan)
Stek baconen knapriga. Fördela dem över kycklingen avsluta med att strö över persiljan och riven ost. Gratinera i ugnen till osttäcket är gyllenbrunt, ca 30-45 min.
Servera med pressad potatis eller ris och sallad!

5 reaktioner till “Mormors kyckling och dammvippan!”

  1. Jag, som du, var tidigt ute med första klappen, men sedan hände något… Jag har handlat en del på nätet, vilket underlättat, men har många kvar. Den kycklingen ska jag absolut testa en dag,

    Kram Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: