Pasta som är rikigt ädel :-)

Onsdag igen, och det vankas pasta, och inte vilken som helst kan jag meddela. Jag måste bara tipsa om den redan nu, så ni inte går miste om den här…för den är bara såååååå rackarns god, att jag kan göra den om och om igen! Ett riktigt gott betyg ;)Vi åt så vi storknade här hemma…
Det finns otroligt många sorters ädelostar, men min favorit är helt klart Saint Agur! Lite dyrare, men helt klart värt det. Krämig och en otroligt god smak! Testa om ni inte redan har fallit pladask ;) Ha en underbart härlig onsdag på er!


Ädel onsdagspasta
4 personer


2 dl creme fraiche
1/2 dl mjölk
150 gr ädelost
svartpeppar
50 gr valnötter
50  färsk tortellini
150 gr bladspenat
16 skivor prosciutto skinka
Gör  så här:
Blanda mjölk, creme fraiche och ost i en kastrull. Värm sakta till osten smält och smaka av med svartpeppar. Rosta valnötter i torr het panna och bryt dem i mindre bitar. Koka pastan enligt anvisningar oå förpackningen. Lägg i spenaten mot slutet. Häll av i surkslag. Blanda ner pastan, spenat och valnötter i den  varma såsen. Toppas med 4 skivor prosciutto på varje tallrik! Bon Appetit! 

5 reaktioner till “Pasta som är rikigt ädel :-)”

  1. Testades i kväll. En ny favorit! Tack för underbar inspiration till en ”icke-förtjust-i-att-laga-mat” tös från Skåne 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: