Mörk choklad i ny mild smak!

Häromkvällen fick vi besök, och samtidigt tog jag tillfället i akt att göra en lite chokladprovning av Lindts nya mörka choklad på våra gäster. Tror nog många tycker att mörk choklad har en viss bitterhet och därför inte tillhör favoriten. Nu kan man även njuta av mörk choklad med samma höga kakaohalt men med en mildare smak. Själv föll jag helt klart för den nya chokladen för att den har en mildare smak. Visste ni att mörk choklad också har positiva hälsoeffekter. Den mörka chokladen har en högre andel av antioxidanter, vitaminer och mineraler som bland annat leder till både sänkt blodtryck och minskat kolestrolvärde, men också innehåller ämnen som gör oss lyckliga enligt flera studier. Så ät mörk choklad vet ja´! ;) ”Jag är så lycklig, jag är så lycklig, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag. Jag är så lycklig, jag är så lycklig, hela VECKAN LÅÅÅÅÅNG!”

Testpanelen, både stora och små, fick njuta av både 70% mörk choklad i original och den nya 70% milda mörka chokladen. Det fanns en klar vinnare – MILD 70% COCOA.

3 kommentarer Lägg till din

  1. Hovkonditorn skriver:

    Ja, mörk choklad är bra för oss! Jag köpte en gång 99% choklad, men den var inte god, så bitter så 🙂

  2. Åsa skriver:

    Nä, fattar inte alls grejen… jag är av den åsikten att mörk choklad ska vara bitter och min favorit är faktiskt 90% 🙂

  3. Jag gillar den ”vanliga” 70% chokladen men jag älskar ju choklad så denna måste jag prova 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s