Kräftsnitt eller förrätt med kryddat!Det råder lite energibrist hos mig för tillfället! Otympligheten börjar ge sig till känna, med en mage som tar ut svängarna;) Nu är det 6 veckor kvar, och det känns faktiskt lite konstigt ska villigt erkännas! Det har gått så fort! Idag blev det en eftermiddag på stranden för mig och lillgrabben, och jösses vilken aktivitet! Det är ju inte så att man inte blir sysselsatt iallafall Vi har fått en liten säl till son som är helt orädd för vatten. Han är lika mycket under ytan som över, och vill helst gå runt och lalla själv i vattnet, och gärna där det är djupt! ;) Några kallsupar stoppar inte denna killen! Men att ge alternativet på att gå upp är det bara inte frågan om….Ett dopp brukar vanligtvis göra att man kyls av, men inte jag…jag svettas nog mer när jag går upp med ett gallskrikande barn på armen, än innan doppet!  Men, men föräldrarna ska testas! Det är bara att bita ihop ;) Nåt annat som vi testade häromdagen var en mycket lyckad förrätt med kräftor och snaps, och då var det inte snaps som dryckesalternativ, utan kryddat brännvin i kräftröran! Tycker faktiskt att den var mycket god! Funkar både på buffé och som förrätt! 


Kräftsnittar med kryddat
ca 15 små bitar
Botten:
Kavring, utstansade i rundlar
Fyllning:
1 burk kräftor i lag
1 finhackad röd lök
0,5 dl finhackad dill
1,5 dl riven lagrad ost, typ brännvinsost eller prästost
2,5 cl Skåne eller annat kryddat brännvin
1 gelantinblad
2 dl creme fraiche
Kajenpeppar
Flingsalt
Topping:
Gräslök och ev. granatäpple
Gör så här:
Stansa ut kavring i rundlar.
Låt kräftorna rinna av noggrant. Krama ur dem. Grovhacka dem och blanda med dill, lök, ost och brännvin. Lägg gelantinbladet i kallt vatten i 5 min. Värm lite creme fraiche op svag värme i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelantinbladet och låt det smälta. Blanda med resten av creme fraichen och vänd ner i kräftröran. Smaka av med kajennpeppar och salt.
Fördela en klick på varje kavring, änvänd gärna ett rundelmått som gör att du kan trycka ner massan och trycka till så de får fin rak kant.
Täck över och in i kylen, minst 4 timmar. Är massan lös, låt den stå en stund i kylen innan du fördelar dem på kavringbotten. Då håller de ihop lättare.
Garnera med gräslök och ev. granatäpple.

3 reaktioner till “Kräftsnitt eller förrätt med kryddat!”

 1. Hej! ville bara säga att jag älskar din blogg! Jag har följt den ett bra tag men det är första gången jag vågar kommentera. Du verkar vara världens myyysigaste person!
  Jag har haft en ätstörning (som jag håller på att bli frisk ifrån) och din blogg har inspererat mig till att våga testa massa nya maträtter och sånt!
  Kolla gärna min blogg och lämna en kommentar om du läser dethär!
  Skulle betyda så himla mycket!
  Kram!

 2. Håller helt med tidigare Linnea i tidigare kommentar om att du har en underbar blogg. Läser den varje dag och får massor med inspiration. Den där förrätten såg ju så otroligt god ut. Den måste jag bara testa någon dag. Ha en bra dag!

 3. Ja, tiden går fort. Jag traskar in i v 33 idag så bara en vecka efter;).
  Även om jag inte har en unge att springa efter svettas jag floder. Bara jag rör mig!! Liiiite för varmt och kvalmigt just nu!!

  Ja, snaps i maten får vi nöja oss med ett tag till…:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: