Svärmors vinbärs- och rabarbersaft!Man tackar inte nej, när det vankas leverans av saft hem till dörren, även om kylen är helt full! Då gör man plats! I vissa lägen hade det varit fint med en gammal hederlig jordkällare, där man kunde förvara både det ena och det andra! Men man hade väl samlat på sig en massa också, så jag vet inte riktigt vilket som är bäst! 
Nyligen köpte vi ny kyl och frys, och tyvärr var det kylen som inte ville vara med längre, annars hade den haft en given plats i vårt garage! Men istället fick frysen inta platsen, så det får bli till att baka en massa istället ;) Men än så länge klarar vi oss fint. Det handlar bara om att stuva om lite i kylen, och vips så har man plats för lite härlig vinbär- och rabarbersaft! 
Kannan är också ett av mina nyligen gjorda inköp. Lagerhaus, 149 kr och passar perfekt till saft, som till en härlig sangria! Det är verkligen nåt som jag tycker är fantastiskt gott att sippa på när det är sommar! Så nästa sommar blir det sangria för hela slanten ;) 


Svärmors vinbärs- och rabarbersaft!
Till varje kilo bär – 3-4 dl vatten
Till varje liter saft – 6 dl socker
Gör så här:
Rensa och skölj bären. Koka upp vatten och bär, och låt koka i ca 10 min eller tills bären spruckit sönder. Sila och mät upp saften.
Koka upp saften med sockret och skumma väl. Häll upp saften på flaskor och förslut flaskorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: