Mangocheesecake med kokos och lime!

Påskaftons dessert var ett nytt inslag och tagen ut Allt om mat´s påsknr  6/2011… Mangocheesecake med kokos och lime! Det lät gott så varför inte tänkte jag… Men jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den… Jag blev inte helt såld, men inte heller tycker jag den var dålig om jag säger så… Jag ska absolut ta mig en bit till, eftersom det oxå här blev lite kvar…;) så får vi se om jag kommer fram till en annan betygsbedömning! Det jag gillade med tårtan var att den inte var fryst…Jag är inget jättefan av fryst cheesecake…tycker oftast att det blir lite isiga… Men denna skulle stelna i kylen och kunde snarare mer jämföras med mousse… Botten med kokos och limesmak lyfte tårtan rejält! 


Mangocheesecake med kokos och lime
10 personer
8 digestivekex
2 dl kokosflingor
100 gr smör
Fyllning:
225 gr fryst mango
2 msk pressad lime
200 gr naturell färskost
2 dl turkisk yoghurt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 gelantinblad
2 dl vispgrädde
Rippel:
1/2 gelantinblad
225 gr fryst mango
1 msk florsocker
1 msk pressad lime
Gör så här:
Smula kexen och blanda med kokosflingorna. Smält smöret och  och rör ner det i smulorna.
Knäpp fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant (24 cm). Platta ut blandningen i botten.
Tina och mixa mangon slät med en stavmixer. Blanda med limesaften. Vispa färskosten, yoghurt, florsocker och vaniljsocker lätt slätt med mangopurén. Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm 2 dl av mango- och yoghurtblandningen. Ta upp gelantinbladen och smält den under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelantinsmeten med resten av mangoyoghurten. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Häll blandningen i formen. 
Rippel: Lägg det halva gelantinbladet i vattten. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna. Värm hälften av mangopurén  som är kvar. Ta upp gelantinbldet och låte det smälta däri. Blanda med resterande av mangopurén. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen.  Rör runt med skaftet på en sked till fint mönster. Ställ i kylen i minst 3 timmar, tills den stelnar. Ta ut och servera. Passar perfekt att göras några dagar i förväg. 

7 reaktioner till “Mangocheesecake med kokos och lime!”

  1. Bjöd på denna helt underbart goa dessert igår….

    Tack för alla dina härliga recept o tips!!

    // Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: